Kurulumdan Sonra D'yi Göremiyorum

Başlatan CaNCeyLaN, 31 Ekim 2009 - 13:52:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CaNCeyLaN

Merhaba arkadaşlar, geçen hafta ubuntu 9.04 üzerine pardus kurmak istedim onu kaldırıp pardusu kurduktan sonra, pardus D'yi swap alanı olarak tanıdı, bende her şey silindi zannetmiştim ama windowstan girdiğim zaman D ye ulaşabiliyorum. Ardından pardusu kaldırıp ubuntu 9.04 kurdum ve onu 9.10 a yükselttim fakat şimdi hala D ye ulaşamıyorum.

Ubuntu cd sini takıp kuruyormuş gibi yaparak, swap alanı olarak gözüken D yi ext 3 yapsam değişiklikleri kaydet diyip kurulumdan çıksam düzelir mi yoksa veriler kaybolur mu ?

Yusuff

Biçimlendir kutucuğunu işaretlemezsen içindeki veriler silinmez.
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

bytan

Makinayı açıp aşağıdakinin çıktısını aktar, ne olmuş ne bitmiş görelim:

sudo fdisk -l
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

CaNCeyLaN

Disk /dev/sda: 80.0 GB, 80026361856 bayt
255 heads, 63 sectors/track, 9729 cylinders
Units = silindir of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x7fa27fa2

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda1   *           1        3824    30716248+   7  HPFS/NTFS
/dev/sda2            5099        9727    37182442+   f  W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda3            3825        5098    10233405   83  Linux
/dev/sda5            5355        9727    35126091   82  Linux takas / Solaris
/dev/sda6            5100        5354     2048256   82  Linux takas / Solaris

Disk bölümleme tablosu girdileri diskteki sırasında değil

bytan

İki tane takas alanın var. Bir tanesi ise o aradığın D bölümü olsa gerek. Boyut bakımından takas olamayacak kadar büyük ayrılmış. O bölümü biçimlendirip tekrar kullanabilirsin. Şu an için verilerin kayıp durumda olduğundan biçimlendirmek sorun olmaz sanırım.

Bu arada verilerini kurtarmak istersen, forumda phrotec anlatımı var.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

agritux

Verilerime windowstan ulaşabiliyorum demiş sanırım?

CaNCeyLaN

Evet veriler kayıp değil, sadece ubuntudayken gözükmüyor, ama windowstan açtığımda yine D sürücüsü olarak dosyalar orada.

bytan

Sorunun o kısmını kaçırmışım. fdisk çıktısında takas alanı olarak görünen alanda gerçekten verilerin duruyor mu?

sudo mkdir /media/d
sudo mount /dev/sda5 /media/d

PF @ ST

CaNCeyLaN

Evet sda5 olan kısım benim 35gb lık yedek alanımdı oradaki veriler duruyor ama şimdi verdiğin komutları yazdığımda aşağıdakileri alıyorum ;

/dev/sda5 takas alanı gibi görünüyor - bağlanmadı
mount: dosya sistemi türünü belirtmelisiniz

agritux

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 01 Kasım 2009 - 15:45:06
O zaman Windowstan gir ve verilerini al D'yi boşalt sonrada Bytan'ın dediğini yap ;)

Fstabı düzenlesek yeterli olur diye düşünüyorum

bytan

Alıntı yapılan: CaNCeyLaN - 01 Kasım 2009 - 15:45:27
Evet sda5 olan kısım benim 35gb lık yedek alanımdı oradaki veriler duruyor ama şimdi verdiğin komutları yazdığımda aşağıdakileri alıyorum ;

/dev/sda5 takas alanı gibi görünüyor - bağlanmadı
mount: dosya sistemi türünü belirtmelisiniz

Canlı cd ile açtığında da o bölüm takas alanı olarak mı görünüyor? Pardus kurulum sırasında o bölüme ne yaptı bilmiyorum. Her ne kadar takas alanı olarak ayarlamış olsa da, belli ki içini temizlememiş.

PF @ ST

CaNCeyLaN

Canlı cd olarak açtığımda o bölüm places kısmında gözükmüyor, disk seçimi kısmında ise swap olarak gözüküyor. Yanlız daha önceden windowstan girebilmeme rağmen artık windostan açtığımda da harddiskimi orada göstermiyor. Sanırım verileride kaybettim.

bytan

Başından beri durum çarpıktı. Malesef daha başka bir tavsiyede de bulunamıyorum. Daha önce  bahsettiğim phrotec ile verilerini kurtarmayı deneyebilirsin. Belki bir ihtimal...

PF @ ST