Easy Peasy ( ubuntu )

Başlatan uhlmann, 28 Haziran 2009 - 21:42:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

uhlmann

Arkadaşlar baktım ama tan anlayamadım. bu sistemi kurmayı düşünüyorum ama sorun yaratıp yaratmıyacağından emin değilim ki ( şu anda bir haftalık cihazım serviste :) xp home u pro ya yukselttim cihaz belli bir süre sonra iptal oldu :)     ) aranızda deniyen varmı bir sorun yaratıyormu . yada bilen arkadaslar varsa bir yardım yazısı alabilirmiyim deneyelimmi? aşağıda verdiğim sitede mevcut..

http://www.geteasypeasy.com/

patalojik

Asus eee PC ile gelen yazılıma benziyor. O ise ben kullandım çok verimli görünmesine karşın Ubuntu ile mukayese edilemez. Kuracaksan Ubuntu kurmanı öneririm.

uhlmann

bide sanırım ki işletim sistemini xp den ubuntuya cevirdiğimde recovey olayını unutmam gerekiyor sanırım değilmi? çunkü en son xp yi yukselttiğimde geri alamadım birdaha . disk yapısı değiştiği için?

patalojik

Alıntı yapılan: uhlmann - 28 Haziran 2009 - 22:07:47
bide sanırım ki işletim sistemini xp den ubuntuya cevirdiğimde recovey olayını unutmam gerekiyor sanırım değilmi? çunkü en son xp yi yukselttiğimde geri alamadım birdaha . disk yapısı değiştiği için?

ne demek istediğini anlamadım. Tam olarak ne yapmak istiyorsunuz?

uhlmann

bende  asus1000he var. içinde işletim sistemi olarak xp home geldi bende home u sevmedigimden xp pro ya yukseltmeye calıştım ve hata verdi bende harıci bir dvd rom la kurdum.. daha sonra sacmalamaya başladı ve baktım olmuyor recovery den geri yukleme yaptım şu an cıhaz serviste ve recovery diskinden oteye geçmiyor her acılısında recoveyden windows kululumu yapıyor.. bende diyorum ki ubuntu kurdugumda aynı sorunla karsılasırmıyım acaba. bir sorun oldugunda recovery den xp home u yuklemeye calsırsan sorun yaratırmı tekrar... umarım anlatabimişimdir..

heartsmagic

Bu, duruma göre değişir. Eğer recovery tüm disk yapısını ilk haline getiriyorsa Ubuntu silinir. Eğer tümüne dokunmadan C üzerine sistemi çakıyorsa bu durumda Ubuntu'ya dokunmaz. Fakat bana daha çok ilk seçenek olur gibi geliyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

patalojik

Alıntı yapılan: uhlmann - 28 Haziran 2009 - 22:21:13
bende  asus1000he var. içinde işletim sistemi olarak xp home geldi bende home u sevmedigimden xp pro ya yukseltmeye calıştım ve hata verdi bende harıci bir dvd rom la kurdum.. daha sonra sacmalamaya başladı ve baktım olmuyor recovery den geri yukleme yaptım şu an cıhaz serviste ve recovery diskinden oteye geçmiyor her acılısında recoveyden windows kululumu yapıyor.. bende diyorum ki ubuntu kurdugumda aynı sorunla karsılasırmıyım acaba. bir sorun oldugunda recovery den xp home u yuklemeye calsırsan sorun yaratırmı tekrar... umarım anlatabimişimdir..
Türkçe ile İngilizce kelimeleri birleştirerek derdinizi anlatmaya çalışmışsınız.

Öncelikle şunu belirteyim. Ben linux yüklü bilgisayar aldığım için kurtarma(recover) özelliğini kullanmadım.
Fakat Asus eee PC Hem Windows hem de Linux için tasarlanmış bir atom işlemcili bilgisayardır. Kutunun içinden Windows sürücüleri ve Linux işletim sistemi Paketleri verilmişti.
Sizin sorunuza gelince; Ubuntu Yüklü Asus EEE PC Bulunmaktadır.

Eğer doğru yükleme gerçekleştirirseniz; hem "Windows" hem de "Ubuntu" kurulumu mümkündür.

Not: Asus EEE PC Sistem kurulumunu iyi inceleyiniz. Bildiğim kadarıyla yükleme farklı yöntemleri içermekteydi.

sudocu

easy peasy basbayagi bir ubuntu turevidir. tek farki bir kac ufak ozellesitrme ve unr arayuzu. xp'ye bir kac ozel program kurup, bir kac da tema eklediginizi farz edin. ayni sey.
farkli olmamasina karsin bence ubuntu yerine yuklenmesinde hic bir sakinca yok. hatta bazi artilari var.(misal; pil omru)
her seyin basi sudo!

patalojik

Asus EEE PC Linux Source Code

Not: Halledemezsen Asus firmasının Linux CD kopyasını internete yükleyebilirim.

uhlmann

Yapamadım.. cd yi nete yuklermisin..:)

patalojik

Alıntı yapılan: uhlmann - 02 Temmuz 2009 - 21:58:41
Yapamadım.. cd yi nete yuklermisin..:)

Bugün yüklemeye çalışırım.

uhlmann

ok bekliyorum :) teşekkür ederim

patalojik

Alıntı yapılan: uhlmann - 04 Temmuz 2009 - 23:38:53
ok bekliyorum :) teşekkür ederim

Haber veremedim. Yüksek lisans mülakatım vardı. İş yerinden CD almaya gidemedim. Bugun akşam indirmeye başlarsın.
Beklettiğim için özür dilerim.

uhlmann

Önemli değil kardeşim ben teşekkür ederim benim için uğraşıyorsun saolasın:d beklicem