intel gma 900 ekran kartı sorunu

Başlatan chirkin_01, 28 Mart 2010 - 19:02:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chirkin_01

Toshiba Satellite A200-1CR notebook Intel® Pentium® Dual-Core Processor T2080 - 1.73 GHz
(1 MB Cache, 533 MHz FSB)
Microsoft® Windows® Vista™ Home Basic Edition (TR/ENG)
15.4'' TruBrite WXGA TFT ekran ( 1280 x 800 çözünürlük )
120 GB (5400 rpm) S-ATA HDD
1024 (512+512) MB memory - Max. 2048 MB (667 MHz)
Intel® GMA 900, max. 256 MB ekran kartı
DVD Super Multi Sürücü ( çift katman )
Ethernet yasak kelime 10/100, Uluslararası V.92 modem
Wireless yasak kelime (802.11 b/g), Bluetooth 2.0 + EDR
Toshiba Bass Enhanced Sound System , stereo hoparlörler
HD Audio

bunlar kullandığım bilgisayarın özellikleri sorunum ise şu bilgisayarımda ubuntunun şu yeni beta sürümü olan 10.04 yüklü sonradan ise kde masaüstü ortamını yükledim ama hem gnomede hemde kde de grafik konusunda yavaş ve donuk hardvare driveden sürücüyü etkinleştirmek için girdim bu sistemde kullanımda olan sahipli sürücü yok diyor 
1 bu bütün sürücüleri tanıdı anlamına mı geliyor yoksa hiç birini tanımadımı anlamına geliyor
ses de wireles te sorun yok

sabian

İntel ekran kartlarını kurmaya gerek kalmadan tanıyordu. Ben Dell İnspiron 6400 bilgisayara yüklemiştim, o da İntel ekran kartı kullanıyordu, donanım otomatik tanınıyordu.

Masaüstü sağ tık yapıp, masaüstü artalanını değiştir de ve en sağda görsel efektleri tıkla, 3 ya da 4 seçenek olması gerekiyor 3. seçeneği (extra olması gerekiyordu sanırı) seçip emin olabiliriz. Eğer donanım sürücüsü aramaya başlarsa kurulu değildir, eğer aramadan onaylarsa ve pencerelerin sallanmaya başlarsa bil ki kurulmuştır ya da tanımıştır.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

chirkin_01

extra dediğinin çeşitli canlandırmalar olma ihtimali yüksekmidir :D

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

chirkin_01

direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) 945GM GEM 20091221 2009Q4 x86/MMX/SSE2
unal@unal-laptop:~$

verdiği çıktı bu buradan anlamam gereken ekran kartının yüklü olduğumudur

heartsmagic

Evet. Compiz için durum nedir şu anda?

chirkin_01

alt+f2 yapıp compiz yazdım çıkana tıkladım bir simge beliriyor açılır gibi oluyor ama açılmıyor açılan yok şu an depolardan compiz kde diye * bir şey yüklüyorum sonrasında ne yapmam gerekiyor
ayrıca compizi yükledikten sonra bilgisyara etkisi ne olacak aşırı efeklerden dolayı yavaşlayacakmı yoksa hızlandıracakmı

heartsmagic

@chirkin_01, forumdaki Compiz bölümünde biraz gezin lütfen. Compiz'i kurmana gerek yok zira kendisi kuruludur. Ayrıca @dewrim2'nin anlattıklarını denediğinde ne oluyor?

chirkin_01

hiç bir hareket olmuyor direk olarak onaylıyor ayrıca sorun kendi kendine düzeldi sanırım güncelleştirmelerden sonra düzeldi çok sağolun yinede
ayrıca heartsmagic uyarın için çok sağol kusura bakmayın

alicandemir

compiz (core) - Fatal: Software rendering detected.
compiz (core) - Error: Failed to manage screen: 0
compiz (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0