Avermedia A707 PCIe dual Hybrid analog/dvb-t/dvb-s için yardım

Başlatan yil2099, 03 Haziran 2009 - 17:41:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yil2099

bu kart philips saa7160 çipsetli bir kart netten şöyle birşey buldum aşağıdaki dosyayı nasıl kullanabiliriz
hey, mittlerweile gibt es tatsächlich neuigkeiten: http://jusst.de/hg/saa716x/summary der treiber scheint soweit zu sein, dass man fernsehen kann. bei mir funktioniert er lleider noch nicht, geht er bei euch?

bei mir war beim kompilieren erstmal nen fehler, da musste ich mir eine datei stv6110x.h aus den v4l-dvb quellen kopieren, dann ging das kompiliereren, ich hab aber trotzdem keinen /dev/dvb ordner. bekommt ihr das zum laufen?
http://jusst.de/hg/saa716x/archive/tip.tar.bz2

heartsmagic

Senin kartına uygun mudur, işe yarar mı bilemiyorum ancak paketin içinde bir README dosyası mevcut. Kurulum aşamasını basitçe anlatmış.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yil2099

burdaki readme dosyasından bişey anlamadım
nasıl yapabilirim

localhost

@yil2099. Lütfen mesajlarda Kirmizi yazi kullanmayiniz.
Linux LPIC1 - MCSA

yil2099

son mesajlarımda kırmızı yazı yok öncekiler ise  3 ay öncesinden

localhost

En son attigin mesaj Yanıtla #16 : 09 Haziran 2009 - 00:15:00 » kirmizi yazi
Linux LPIC1 - MCSA

yil2099

ok uyarınızı dikkate alacağım bu konuda bana bir yardımınız olabilir mi tv kartını bir türlü tanıtamadım
linux için driver nasıl derlenir detaylı bilgi nerden alabilirim.sırf tv kartı yüzünden windwoz kullanmak zorunda kalıyorum. :(

localhost

Bende TV kartimi calistirabilmis degilim. Acikcasi daha TV kartini kuracak bos bir vakitim yok. Senin kartin hakkinda bir bilgim yok.
Linux LPIC1 - MCSA

heartsmagic

Kurulum iki adımdan oluşuyor:
make
make install

Fakat örnek olarak derleme işlemi bende hata verdi. Bakınmak gerekir biraz sağa sola. Dediğim gibi TV kartın hakkında bilgi sahibi değilim, hatta TV kartı sahibi bile değilim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yil2099

npxx@npxx-desktop:~$ cd v4l-dvb 
npxx@npxx-desktop:~/v4l-dvb$ make
make -C /home/npxx/v4l-dvb/v4l
make[1]:`/home/npxx/v4l-dvb/v4l' dizinine giriliyor
creating symbolic links...
find: `../linux/drivers/media/dvb/saa716x': Permission denied
Kernel build directory is /lib/modules/2.6.31-14-generic/build
make -C /lib/modules/2.6.31-14-generic/build SUBDIRS=/home/npxx/v4l-dvb/v4l  modules
make[2]: Entering directory `/usr/src/linux-headers-2.6.31-14-generic'
  CC [M]  /home/npxx/v4l-dvb/v4l/tuner-types.o
/home/npxx/v4l-dvb/v4l/tuner-types.c:1794: error: 'TUNER_PARTSNIC_PTI_5NF05' undeclared here (not in a function)
/home/npxx/v4l-dvb/v4l/tuner-types.c:1794: error: array index in initializer not of integer type
/home/npxx/v4l-dvb/v4l/tuner-types.c:1794: error: (near initialization for 'tuners')
/home/npxx/v4l-dvb/v4l/tuner-types.c:1799: error: 'TUNER_PHILIPS_CU1216L' undeclared here (not in a function)
/home/npxx/v4l-dvb/v4l/tuner-types.c:1799: error: array index in initializer not of integer type
/home/npxx/v4l-dvb/v4l/tuner-types.c:1799: error: (near initialization for 'tuners')
/home/npxx/v4l-dvb/v4l/tuner-types.c:1805: error: 'TUNER_NXP_TDA18271' undeclared here (not in a function)
/home/npxx/v4l-dvb/v4l/tuner-types.c:1805: error: array index in initializer not of integer type
/home/npxx/v4l-dvb/v4l/tuner-types.c:1805: error: (near initialization for 'tuners')
/home/npxx/v4l-dvb/v4l/tuner-types.c:1817: fatal error: opening dependency file /home/npxx/v4l-dvb/v4l/.tuner-types.o.d: Permission denied
compilation terminated.
make[3]: *** [/home/npxx/v4l-dvb/v4l/tuner-types.o] Error 1
make[2]: *** [_module_/home/npxx/v4l-dvb/v4l] Error 2
make[2]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-2.6.31-14-generic'
make[1]: *** [default] Hata 2
make[1]: `/home/npxx/v4l-dvb/v4l' dizininden çıkılıyor
make: *** [all] Hata 2