ses cızırtılı

Başlatan Malik, 06 Ekim 2009 - 00:15:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Malik

İyi akşamlar. Bu konu başlığıyla ilgili konu var ama başka başlık aklıma gelmedi. Benim ubuntumda sesler cızırtılı çıkıyor. @heartsmagic'in alsa derlemesini yaptım fakat olmadı. Başka bir konuda base.conf dosyasına başka bir satırın eklenmesiyle sorunun giderildiği yazılmış. Ben onu da ekleyerek denedim ama yine olmadı. Ses denetimlerini kontrol ettim ama onlarda da son seviyede olan yok. Sorun başka nerden kaynaklı olabilir acaba?

malik@malik:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: ATI Technologies Inc RS690 Host Bridge
00:02.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RS690 PCI to PCI Bridge (PCI Express Graphics Port 0)
00:06.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RS690 PCI to PCI Bridge (PCI Express Port 2)
00:07.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RS690 PCI to PCI Bridge (PCI Express Port 3)
00:12.0 SATA controller: ATI Technologies Inc SB600 Non-Raid-5 SATA
00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI0)
00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI1)
00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI2)
00:13.3 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI3)
00:13.4 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI4)
00:13.5 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB Controller (EHCI)
00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller (rev 14)
00:14.1 IDE interface: ATI Technologies Inc SB600 IDE
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc SB600 PCI to LPC Bridge
00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce 8500 GT (rev a1)
03:00.0 Ethernet controller: Attansic Technology Corp. L1 Gigabit Ethernet Adapter (rev b0)
04:0a.0 Multimedia video controller: Brooktree Corporation Bt878 Video Capture (rev 02)
04:0a.1 Multimedia controller: Brooktree Corporation Bt878 Audio Capture (rev 02)

Ayrıca şu konuda denildiği gibi de yaptım yine olmadı maalesef.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=7280.0

Yardımlarınızı bekliyorum.
Bir şey öğrenmek istediğimde dışarı çıkar ve benden daha çok bilen birisini bulur ona sorarım. Bazen çok kazık sorarım!!!

Linux bir felsefedir, felsefe öğretidir, öğreti bilim ve düşüncedir, bilim ve düşünce özgürlüktür, özgürlük ise linuxdur. Yani Linux herşeydir.

heartsmagic

Kartın bağlantısını verdiğin başlıktakinin aynısı mı?
Eğer değilse kartın çipsetine göre ALSA başlığında anlatılan şekilde parametre buldun mu?

Bir de ses ayarlarında kanal ekleme bölümleri vardır. Önde görünmez onlar, ancak ekleyince görürsün. Bir ihtimal onlardan biri arka tarafta sorun yapıyor olabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Ertan ERBEK

Bu sorunun temel nedir Linux sistemlerde, sesin sonuna kadar açılması ve Leptop ses sistemlerinin bunu kaldıramamasına bağlıyorum. Çızırtı sesi kıstığınızda gidiyormu ?
Elbet bir gün bende Linux cuyum diyeceğim.

Başkalarının bilmediği bilgi, bilgi değildir. Bilgini paylaşmak için SUDO ya katkılarını bekliyoruz.

Malik

@heartsmagic başlıkta verilenle aynısı. Anlatılan şekilde parametre yazdım ama olmadı. Kanal eklemeyi denemedim. Naıl olduğunu da bilmiyorum. Bir araştırayım forumda vardır umarım.

@Ertan, ben laptop kullanmıyorum. Benim masaüstünde sorun var. Bu sorunu jaunty ile birlikte başladı. Uzun süredir nette olmadığım için sormaya fırsatım olmadı. Sesin çok olmasıyla alakalı değil benim çözümüm. Çünkü denedim olmadı.
Bir şey öğrenmek istediğimde dışarı çıkar ve benden daha çok bilen birisini bulur ona sorarım. Bazen çok kazık sorarım!!!

Linux bir felsefedir, felsefe öğretidir, öğreti bilim ve düşüncedir, bilim ve düşünce özgürlüktür, özgürlük ise linuxdur. Yani Linux herşeydir.

heartsmagic

Ses denetimlerini aç, Tercihler kısmına bak. Kanalları ekleme çıkartma bölümünü göreceksin.

Malik

Ses denetiminde tercihler kısmında bütün ayarları değiştirdim. İşaretledim kaldırdım teker teker kontrol ettim ama olmadı. Alsa derlemesini de tekrar tekrar yaptım yine olmadı. Nedense jauntyde istediğim performansı bir türlü alamadım. İnşallah yeni sürümde bu tip problemler olmaz.

heartsmagic

ALSA derlemesinde ilgili parametreleri buldun mu eklemek için? Bazen kartlar aynı görünmesine rağmen çipsetler farklı olabiliyor.

Malik

Evet ALSA derlemesini tekrar yaptım fakat olmadı. Ben beceremedim diyeceğim ama 3 kişi yaptık yine olmadı. Aslında yeni sürüm çıkmak üzere hiç uğraşmayacaktım ama sorun ilginç geldiği için merak ettim nedenini. Şarkı dinlerken bir anda cızırtı oldu. Ondan sonra daha düzelmedi.

heartsmagic

Peki çalışan CD'de durum nasıl?
Ayrıca ALSA derlemesi normal gider de parametre kısmı eksik kalır. Bu parametreleri benim paylaştığım dosyada bulabildiniz mi?

Malik

Çalışan cdde sorun yok. Sesi net alabiliyorum. Parametreleri buldum ama yine alamadım sesi. Olmazsa gece bir daha deneyeyim yine işe yarayamazsa parametreleri buraya geçerim birlikte kontrol ederiz yanlışım var mı diye.