[Çözüldü] Ubuntu kurulum veri kök hatası

Başlatan trancelogy, 20 Mayıs 2008 - 20:06:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

trancelogy

slm arkdaşlar ubuntuyu kurmak istiyoryum daha yeniyim,pcnin hdd si 2 bölüm c ve d olmak üzre.. d'de kaybtmeyi hiç istemedim veriler war ubuntuyu c ye kurmak istiyorum ama kur işlmin başladıktan sonra disk bölümleme ekranı geliyor elle seçeğini seçip oke dedğim zamn """Herhangi bir kök dosya sistemi tanımlı değil.
Lütfen bölümleme menüsünü kullanarak bunu düzeltin.""" bu hatayı alıyorum acaba sorun ndir? D'de veri kaybetmeden C'ye nasıl kurabilirim?

not:xpye format atmadım atmam grekirmi(nasılsa üstüne kurunca xp silinek öle deilmi?)

munirekinci

Disk sürücülerini elle ayarlama yaparak;

C diye isimlendirdiğin sürücüyü sil,
1gb lik vede geri kalan bütün boş veriyi kapsayacak şekilde 2 tane bölüm oluştur.

1gb boyutunda olanı swap olarak ayarla, diğer parçayıda ext3 dosya sistemini kullanacak şekilde / (kök dizin) olarak bağla.

D olarak isimlendirdiğin sürücüyü de /media/windows olarak bağla. Ancak bu sürücünün format seçeneğini işaretleme. Format seçeneğini işaretlemediğin sürece içindekiler silinmez merak etme.

trancelogy

ewy kardeşim sorunum çözüldü sabahtan beri nasıl yapacam die çırpınıp duruyordum:)

munirekinci

Güle güle kullan. :)
Başlık çözüldü olarak etiketlendi ve kililendi.