[Çözüldü] Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) ses problemi...

Başlatan dead_spirit, 24 Eylül 2009 - 17:26:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dead_spirit

selamlar...

windowstan bıkmış usanmış bir kişi olarak ubuntuyu yükledim...kullanmayı yeni yeni öğreniyorum ve ses sorununu hala çözebilmiş değilim..daha çözemediğim birçok problem var da öncelik seste şimdilik...laptopumun markası  hp pavillion dv5 1225et..özelliklerine baktıınız zaman ses kartını 3b sound blaster pro uyumlu ses 16 bit tümleşik olarak gösteriyor fakat

lspci | grep Audio

kodunu yazdıımda

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)

çıktısını veriyor...ses kartını tanıtıp artık özgürce müzik dinlemek istiyorum...yardımıcı olursanız çok sevinirim...
wrathchild...

dead_spirit

selamlar

bu başlığı ses kartları bölümünde de açtım ama pek uğrak bir yer değil galba...konunun ayrıntıları aşağıdaki linkte..acil yardımcı olursanız çok sevinirim...

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=12459.0
wrathchild...

FeNDeR

Daha detaylı yanıtlar gelecektir muhakkak. Ancak aklıma geleni sorayım. Ses kontrolünü açtığınızda (gnome-volume-control) aygıtlarda ne görünüyor? Ses kartınıza ait görünen bir şey yok mu?

dead_spirit

seçili olarak Capture:HDA Intel STAC92xx Analog(PulseAudio Mixer) görünüo...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Eylül 2009 - 10:31:09

diğer seçenekler şöle:

HDA Intel(ALSA mixer)
GENERIC 10de ID 6(OSS mixer)
Playback:HDA Intel-STAC92xx Analog(PulseAudio Mixer)
Capture:Monitor of HDA Intel STAC92xx Analog(PulseAudio Mixer)
wrathchild...

heartsmagic

Konuları birleştirdim, lütfen tek başlık açmaya çalışalım. Forumdaki başlıklara kategorilerine göre bakmıyoruz, genelde açılan her başlığa cevap vermeye çalışıyoruz.

Ses sorunun tam olarak nedir? Hiç ses alamıyor musun yoksa başka bir problem mi var? Forumdaki ALSA başlığı faydalı olabilir:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=5753.0
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

FeNDeR

HDA Intel (Alsa Mixer)'i deneyin. Ayrıca ses tercihleri (gnome-sound-properties) panelini açıp buradan hepsini "ALSA-Gelişmiş Linux Ses Mimarisi" olarak işaretleyin. Ses kontrollerinize bakmayı da ihmal etmeyin (sesin kısık veya kapalı olması ihtimaline karşı).

dead_spirit

@FeNDeR dediklerinin hepsini yaptım gene ses gelmio...

bu arada o ALSA kısmına baktım da tam olarak anlayamadım ne yapmam gerektiğini yeniyim çünkü ubuntu kullanmadım daha önce hiç...hiç ses gelmio müzk dinleyemiorum ayrıca internetten vidyo fln izlerken de ses gelmio...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Eylül 2009 - 21:33:19

bu arada bnm işletim sistemi ubuntu 9.04...
wrathchild...

heartsmagic

@dead_spirit, orada anlatılanları adım adım uygulayacaksın. Zaten sırayla anlatılıyor, takılırsan anlamadığın yerde soru sorarsın.

dead_spirit

@heartsmagic, ordaki yazılanları adım adım uyguladım,ALSA'yı derleme kısmı tamam...alsa-base'e ekleme kısmında porblem yaşıyorum...orda belirtilen kodu yazınca şöle bişi çıktı karşıma..

eren@deadspirit:~$ cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec
Codec: IDT 92HD71B7X
Codec: Nvidia MCP78 HDMI

burda belirtilen codec'e göre http://paste.ubuntu.com/238572/

linkideki dosayada ilgili kısmı bulamadım??
wrathchild...

heartsmagic

Alıntı YapSTAC92HD71B*
     ref      Reference board
     dell-m4-1   Dell desktops
     dell-m4-2   Dell desktops

bölümü işini görebilir bir ihtimal.

dead_spirit

yanlız orda dell dio ama bnm alet hp...

gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf

ile açılan sayfanın sonuna nasıl yazmam gerekio onu çözemedm ordaki örneğe göre denedim 1-2 sefer kaydet dediğim zaman izininiz yoktur die bi uyarıyla karşılaştım?
tam olarak ne yazmam gerekiyor?
wrathchild...

FeNDeR

@dead_spirit
Komutun en başına sudo koyacaksın. Şifre isteyecek ve gireceksin. Yani:

sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf

heartsmagic

dell olması sorun değil, çalışsın yeter ki.

Bir de not düşeyim ben orada sudo'suz tarif etmişim dosya açmayı zira anlatımın başında sudo su ile root'a geçiş yaptırmışım.

FeNDeR

Alıntı yapılan: heartsmagic - 25 Eylül 2009 - 01:18:49
dell olması sorun değil, çalışsın yeter ki.

Bir de not düşeyim ben orada sudo'suz tarif etmişim dosya açmayı zira anlatımın başında sudo su ile root'a geçiş yaptırmışım.

Başını okumadan atlamışım. İyisi mi ben çekileyim bu konudan :)

dead_spirit

problem çözüldü sayenizde...çok teşekkür ediyorum uğraştırdım baya...windows insanı köreltir derlerdi inanmazdım...tekrar teşekkürler...=)
wrathchild...

heartsmagic

Geçmiş olsun, böylece konuyu kapatabiliriz. Gerçi bu durumla her karşılaştığımızda unutuyorum tavsiye değiştirmeyi. ALSA derlemesine gerek kalmadan sadece paramatre ekleyerek sorun çözülüyor mu merak ediyorum. Kendime not düşümüş olayım, derlemeden sadece bunu denettirelim bir sonraki problem sahibine.