usb bellekte ubuntu isletim sistemi

Başlatan tubuntu, 23 Kasım 2008 - 01:46:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xwes

atomkarinca

Hayır, tahmin değil. Kurulum için olan dosyalar bellidir, sizin Live CD üzerinde yaptığınız değişiklikler bu dosyaları etkilemez. Deneyip görebilirsiniz. Öte yandan eğer USB belleğe Ubuntu kurduysanız (bakın Live USB olarak demiyorum) bunu harddiske aktarmanın yolu olabilir.

xwes

Evet haklisiniz, zaten mantiken de dediginiz gibi olmali.

mccaner

merhaba arkadaşlar.
ben bu flash disk olayına çoktandır uğraşıyorum. fakat aksilikler hep bende.
şu an 9.04 var sistem. live cd veya kurulu ubuntu üzerinden startup disk oluşturdum. lakin diske hiç bir ayar veya dosya kaydedemiyorum. her sferinde baştan alıyo. başta yani oluştururken değişiklikler için 3.1 gb yer ayırdığım halde sistem boş alanı 300 mb gösteriyor. ki arkadaşlar sistemlerini güncellediklerini söylüyorlar. disk : kingston dti 4GB marka eğerki sorun buysa yani model ise. nası yapabilirim nası halledebilirim.
şimdiden teşekkürler.

garafatma

@mccaner, Senin yaptığın USB live disk oluşturmak sadece.

http://www.pendrivelinux.com/usb-ubuntu-904-persistent-install-windows/

Bu linkteki anlatımı takip ederek, Ubuntuyu USB diskin "içine" kurabilirsin.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

mccaner

evet ama yukarıdaki yazılarda bu işlemin ubuntu içinden yapıldığı göüküyor. ve programda sistem diskten başlatıldığında yapılan değişiklikler ayrılan bölüme kaydedilir die bir seçenek var. bu kolay yol varken. yani  okadar deneyimli değilim kodlar konusunda. herkes yapmış ben neden yapamıyorum.

bytan

Peki senin değişikliklerin kalıcı olmuyor mu?

Aşağıdakinin çıktısı ne oluyor?

df -h /
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

mccaner

ilk başta 4gb diskin tamamını ayırılan bölüm yapmıştım. ve değişikliler kalıcı olmuyordu. /cdrom içinde 3.7 gb lik boş alan gösteriyordu. şimdi hiç alan ayırmadım kendisi 120 mb sabit gösterdi ellemdim. bu şekil kurduğumda değişiklik kalıcı oluyo fakat boş alan yalnızca 50 mb.
acaba diğer türlü bi daha mı kursamki. diskin tamamını ayırarak?
ubuntu@ubuntu:~$ df -h /
Filesystem            Size  Used Avail Use% Mounted on
rootfs                124M   68M   51M  58% /

ben bu aleti anlamadım şimdi 2.5 gb yer ayırarak yaptım çıktı şu oldu.
ubuntu@ubuntu:~$ df -h /
Filesystem            Size  Used Avail Use% Mounted on
rootfs                502M   30M  472M   6% /

ve değişiklikler kalıcı olmuyor yine.

bytan

İkinci durumda 30 mb bile olsa bir şekilde kullanmış alanı. Ama neden beklendiği gibi çalışmıyor ya da beklendiğinden daha ufak alan görünüyor bilemiyorum.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST