Flash Player sorunu.

Başlatan herbivor, 27 Haziran 2010 - 15:34:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

herbivor

Merhaba arkadaşlar,
İki gündür ubuntu kullanıcısıyım, sistemden genel olarak memnunum fakat şu online video işini çözemiyorum.
Flash player internetten video izlerken çok abzürt çalışıyor, bazen çalışmıyor, kafasına göre..
Bunun bir çözüm yolu, veya windows'taki flash player gibi çalışabilecek alternatif bir program felan var mıdır ?

sema

susema

herbivor

teşekkür ederim.
şimdilik verdiğiniz bir sürü şey indiren komutu denedim wiki'deki.
ama olacağını sanmıyorum, flash player vardı çünkü... siz videoları donmadan sorunsuz çalıştırabiliyo musunuz?

sema

Evet ben çalıştırabiliyorum, siz de çalıştırabilirsiniz. Söylediğim gibi forumda flash player sorunlarına bakabilirsiniz. Donanımsal bir problem yoksa çözülür.
susema

herbivor

Paketlerin tamamı yüklendi. Sorun devam ediyor. Flashın bol olduğu bi siteye girerken bile firefox takılıyo.
Diğer sorun sahipleri yavaşlıktan değil flash playeri kuramamaktan söz etmiş, bense kurdum, stabil çalıştıramıyorum.

sema

Firefox donuyor mu yani? Video /Firefox donuyor  ya da yavaş diye arama yapabilirsiniz o halde. Bu konuda çok fazla konu açıldı diye hatırlıyorum da.. Bir de sistemi yeniden başlatmayı deneyin..

http://www.google.com/cse?cx=003875676770341328201%3Anwmzkg3ahh4&ie=UTF-8&q=firefox+tak%C4%B1l%C4%B1yor&sa=Ara&siteurl=forum.ubuntu-tr.net%2Findex.php%2Ftopic%2C14035.msg171948.html%23msg171948

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,14035.0.html
susema

herbivor

teşekkür ederim, bi süre daha uğraşayım çözmeye.

Yiğit Ateş

Sisteminiz 32 bit mi 64 bit mi?

herbivor

32 bit. ve hala çözemedim :D

Yiğit Ateş

O zaman tek yol flashblock eklentisi :) 64 bit sürümü Windows'takinden bile daha iyi çalışıyor bende.

sema

susema

herbivor

Flashları engellemek :( bilemiyorum ki 64 bit kurmanın donanımla felan bi alakası var mı ? siz flashblock kullanmadan 64 bit sürümünde flash playeri mi rahat kullanıyosunuz ?

ekleme: aslında şimdi farkettim, flash değil tüm problem, firefox başlı başına sorun oluşturuyor sistemde, yeni sekme felan açtığımda donmalar oluyor.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: herbivor - 27 Haziran 2010 - 17:01:20
Flashları engellemek :( bilemiyorum ki 64 bit kurmanın donanımla felan bi alakası var mı ? siz flashblock kullanmadan 64 bit sürümünde flash playeri mi rahat kullanıyosunuz ?

ekleme: aslında şimdi farkettim, flash değil tüm problem, firefox başlı başına sorun oluşturuyor sistemde, yeni sekme felan açtığımda donmalar oluyor.
Chrome ile deneyin bir de belki sorun Firefox kaynaklıdır.

herbivor

Chromium gayet iyi çalışıyo gibi, Flash player'in windows sürümüne göre gariplikler var ama yine de çalışıyor. Firefox takılıyor sürekli. Bunu çözmek için ne yapabilirim? Sistemi daha yeni kurdum, hatalara karşı taratmak gibi bi özellik felan var mı ?

Yiğit Ateş

Ev dizinindeki .mozilla dizinini silip tekrar deneyebilirsiniz.

herbivor

onu da denemiştim. mozilla sıfırlandı. ama hala çözüm yok.

ironic

Öncelikle flaş bu tarafta Windows kalitesinde değil. Adobe gerekli önemi vermiyor. Flaş için yeni sürüm depolara girmişti. Sistemin güncel mi?

Firefox flaşlı sitelerde hantal kalabilir ama herkeste olan bir sorun diyemeyiz. Bazı sistemlerde uyumsuzluk yapabiliyor.

herbivor

şu an sorun Flash olmaktan çıktı zaten, chrome'da iyi verim alabiliyorum flash'tan.
Sorun şimdi mozilla'nın donması ve sistemin de bununla beraber donması.

ironic

Firefox sorunu her sitede mi oluyor? Örneğin foruma girdiğinde de bu sorun oluyor mu?

herbivor

her sitede değil bazı sitelerde oluyo. anlamadım :( bi de opera yükledim, opera'yı aşırı sorunsuz ve güzel kullanıyorum. flash player windows'tan iyi çalışıyor onda, o derece =D

not: ubuntu hakkında bazen ufak, minik, kısa problemlerim oluyor. bunları sorabileceğim, ubuntu hakkında deneyimli birisi bana msn'ini özel mesajla yollayabilir mi? bu şekilde forumu da her problemim için rahatsız etmemiş olurum. arama yap diyeceksiniz, emin olun hep arıyorum :D

ironic

Firefox kilitlenmeleri eklenti kaynaklı olabilir. Örneğin flashblock. Flaşın yanında Java' dan da şüphelenebiliriz.

Msn içinaşağıda  gerekli açıklama mevcut. Okuyunca hak vereceğinizi düşünüyorum.  :) Eğer arama yaparak bulamadıysak, yeni konu açabiliriz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,404.0.html

herbivor

anladım msn konusunu =D eklenti kaynaklı olduğunu sanmıyorum, defalarca mv .mozilla .mozilla_yedek komutunu kullandım. forumda bu komutu bulduğum için, başka bi sıfırlama yöntemi varsa onu da deneyebilirim. ubuntu'dan vazgeçmek istemiyorum, ama firefox'suz internet de düşünemiyorum =D

edit: yok, şimdi kesin karar verdim, sorun tam olarak firefox'ta, eğer flash player'dan tam verim alamadığını düşünen arkadaşlar varsa opera kullansınlar, sanıyorum en az firefox kadar kaliteli. ama yine de ben firefox'un bi güncelleme çıkarmasını beklicem, belki çözerler bu sorunu. sorunlu benim firefox'um :D

ironic

Aşağıdaki işlemi uyguladın mı?

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,11605.0.html

Bazı isistemlerde dediğim gibi uyumsuzluk sorunları olabiliyor. Aynı şekilde Opera için de geçerli bir durum. Bende her ikisinde de bir sorun yok.

Flaşlar için noscript, adblock gibi eklentilerle gereksiz içeriği engelleyebilirsin.