Linux Mint 7 Çıktı ...

Başlatan iKo, 04 Haziran 2009 - 03:18:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Alıntı yapılan: dewrim2 - 25 Temmuz 2009 - 00:37:11
ubuntu da kubuntu-desktop kurunca oluyordu, bunun Mint'teki karşılığı nedir? İsim olarak değil, Mint'i Gnmoe olarak kullanıyorum, Kde nasıl yüklerim kısacası. (pek kısa olmadı ama :D )

Aynı şeyi Mint için denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sabian

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Temmuz 2009 - 12:17:15
ubuntu da kubuntu-desktop kurunca oluyordu, bunun Mint'teki karşılığı nedir? İsim olarak değil, Mint'i Gnmoe olarak kullanıyorum, Kde nasıl yüklerim kısacası. (pek kısa olmadı ama :D )

Kubuntu-desktop yüklemeyi mi kastediyorsun? Öyleyse hayır! denemedim.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

umutubuntu

Linux Mint KDE 7 burada ancak henüz stabil olmadığını, RC sürüm olduğunu belirtmişler.

Note: This edition isn't stable yet. This is a release candidate: Linux Mint 7 "Gloria" KDE RC1.

heartsmagic

Alıntı yapılan: dewrim2 - 26 Temmuz 2009 - 13:00:07

Denemek lazım :)
Gerçi bunu Mint kullanan arkadaşlar belirtse daha iyi olur. Var mı kubuntu-desktop metapaketi? Hoş, Mint Ubuntu depolarını doğrudan kullanıyorsa olması lazım.

umutubuntu

Contempt

Hazır meta paketi denmişken. (durumdan istifade) Normal kurulumda kurulan dosyalar ile sonradan kurulan metapaketler arasında bir farkmıdır?
Herşeye Rağmen...

heartsmagic

@ihtiyar Said, teyit için teşekkürler :)
@Contempt, tam anlayamadım soruyu.

Contempt

Mesela Kbuntu kıurarken Öntanımlı olarak gelen Kde ile sonradan depodan metapaketlerle kurulan kde arasında bir fark varmıdır onu merak ettim. Hani deniyor ya Metapaket diye farklı birsey mi oluyor bu?
Herşeye Rağmen...

heartsmagic

Tamam şimdi anladım.
Teoride yok aslında. KDE masaüstünü sağlayan tüm paketler bu meta pakete dahildir ve kurduğun zaman KDE'yi elde edersin. Fakat yine de doğrudan dağıtımların çaktığı KDE ile bizim kurduğumuz KDE tam anlamıyla aynı olmayabilir. Onlar ayarları biraz daha evirip çevirebilirler. Fakat temel olarak fark yoktur.

Contempt

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Temmuz 2009 - 20:02:23
Tamam şimdi anladım.
Teoride yok aslında. KDE masaüstünü sağlayan tüm paketler bu meta pakete dahildir ve kurduğun zaman KDE'yi elde edersin. Fakat yine de doğrudan dağıtımların çaktığı KDE ile bizim kurduğumuz KDE tam anlamıyla aynı olmayabilir. Onlar ayarları biraz daha evirip çevirebilirler. Fakat temel olarak fark yoktur.
@heartsmagic anladım sanırım. Cevap için teşekkürler   ;D
Herşeye Rağmen...

sabian

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Temmuz 2009 - 18:18:39
Alıntı yapılan: dewrim2 - 26 Temmuz 2009 - 13:00:07

Denemek lazım :)
Gerçi bunu Mint kullanan arkadaşlar belirtse daha iyi olur. Var mı kubuntu-desktop metapaketi? Hoş, Mint Ubuntu depolarını doğrudan kullanıyorsa olması lazım.

Dediğin gibi denemek lazım. İki gündür evde değilim, arkadaşlarda kaldığımdan pek ilgilenemedim. Bu gece eve geçince deneyeceğim. Olup-olmadığını buraya yazar Kubuntu ile bir karşılaştırma yapmaya çalışırım. :D 
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

eci

arkadaşlar mint 6 da menu süzgecinde programın ismini yazınca hemen döküyodu ama mint 7 de süzgeç çalışmıyor karşılaşan varmı ?