[Çözüldü] Intel/SIS HDA SIS966 Ses kartı sorunu

Başlatan Eren, 23 Temmuz 2009 - 02:18:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eren

Ses almada bir sorun yok ancak dizüstü bilgisayara kulaklık taktığımda artık PC'deki yerleşik hoparlörün sesi kesilmiyor. Ses hem kulaklıktan hemde dahili hoparlörden geliyor.

1-2 gün önceye kadar bu konuda bir sıkıntım yoktu ancak son gelen güncellemelerden sonra maalesef bu sıkıntı başladı. Şöyle bir yazı buldum ancak bu yazı ile bir sonuca ulaşamadım.

Kulaklık ile müzik dinleyemediğim için çok gergin durumdayım ve ilk önceliğim bu konu. :D

ihtiyar said

Böyle bir konu forumda gördüm diye hatırlıyorum.

Eren

Benzer bir konu var ancak orada yazılan benim işime yaramaz çünkü asla derlemesi her kart için ayrı ayrı. Bu işi çözerse yine Serkan çözer. :)

sabian

"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

Eren

Alıntı yapılan: dewrim2 - 23 Temmuz 2009 - 02:30:26
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=6794.0

bu başlık yardımcı olabilir. Aynı ses kartı var

O başlığı biliyorum. 9.04 artık bu kartı sorunsuz tanıyor yani o işlemler artık gereksiz. Benim sorunum kulaklık takınca makinedeki dahili hoparlörün sesinin kesilmemesi. Başlık için teşekkür ederim.

heartsmagic

İlk tavsiyem ALSA derlemesi olmadan alsa-base.conf dosyasına bir iki parametre eklemek. ALSA derlenmesi ile ilgili olan başlıktan faydalanılabilir. Ancak sonuç alınmazsa bir de derleyerek denemek lazım. Karta özel derlemeye gerek de olmayabilir, normal bir derleme ve parametre ekleme iş görebilir.

Not: ALSA'nın daha yeni bir sürümü çıkmış olabilir, ona göre çekersin paketleri. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Eren

O başlıkta yazanlar hep ses kartını tanıtmak için. Bende ses kartı tanıyor ve 1-2 gün önceye kadarda sorunsuz çalışıyordu. Şu an ses almamda sorun yok ancak kulaklık takınca dahili hoparlör sesi gitmiyor. Bunun için hangi parametreleri eklemek gerekli? Sen ne tavsiye ediyorsun?

heartsmagic

Benim ALSA derlemesi kart tanıtımı için değil @Eren. Başlığın girişinde yazıyor zaten kulaklık problemi diye. Aynı det bende de vardı, ses geliyor ancak hoparlörün sesini kesmiyordu.

Eren

Pardon Serkan, ben başlıkları karıştırmışım. :) Şimdi senin başlığa bakacağım. Bende bu dert yoktu, sonradan oldu.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Eren - 23 Temmuz 2009 - 03:11:15
Pardon Serkan, ben başlıkları karıştırmışım. :) Şimdi senin başlığa bakacağım. Bende bu dert yoktu, sonradan oldu.

Kernel güncellemesinden sonra mı oldu acaba?

Eren

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Temmuz 2009 - 03:12:15
Alıntı yapılan: Eren - 23 Temmuz 2009 - 03:11:15

Kernel güncellemesinden sonra mı oldu acaba?

Büyük ihtimalle.

heartsmagic

Umarım ALSA derlemesi veya parametre ekleme sorunu çözer.

Eren

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Temmuz 2009 - 03:20:04
Umarım ALSA derlemesi veya parametre ekleme sorunu çözer.

Umarım çözer. Şu an paketler iniyor, indirme bittiğinde işlemlere başlayacağım. Şu an durum çok kötü, biliyorsun gece çalışıyorum ve müzik olmadan ruhsal durumum bozuluyor. Yani Laptop'u kaldırıp denize atmam an meselesi. :) Kulaklık olmayınca işler yürümüyor, sinirler geriliyor. Bu sebeple sitenin güvenliği kadar önem verdiğim diğer konu bu konu.

heartsmagic

Aklıma gelmişken eğer ses tercihleri arasında Surround gibi şeyler açıksa bir de onları kapatıp dene.

Eren

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Temmuz 2009 - 03:28:42
Aklıma gelmişken eğer ses tercihleri arasında Surround gibi şeyler açıksa bir de onları kapatıp dene.

Yok açık değil.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Eren - 23 Temmuz 2009 - 03:52:19
Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Temmuz 2009 - 03:28:42

Yok açık değil.

Eğer destek varsa ALSA derlemesinden sonra açık hâle gelebilir haberin olsun.