Ubuntu 8.04 Alternate i386 kurlumu?

Başlatan detateknik, 16 Mayıs 2008 - 12:27:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

detateknik

Ubuntu-8.04-alternate-i386 kurlumuyla ilgili hiç bir bilgim yok 697 mb bir iso dosyası indirdim bunu nasıl cd ye çekicem ve kurulumu nasıl başlatıcam kurulumda dikkat edilmesi gerekenler nedir bilgim yok ilkdefa böyle birşeyle uğraşıcağım inşallah başarırım. Teşekkür ederim.

izzetguntalaz

detateknik

detateknik

indirdiğim dosya ubuntuME-8.04-desktop-i386-cd1.iso dosyasıdır

adres http://ubuntume.kuwainet.net/downloads dır

izzetguntalaz

Hangi Ubuntu türevini indireceğiniz size kalmış.

Ben şunu söylemek istiyorum. Resmi sitelerden indirmeniz daha güvenli olur.
Torrent ı tercih ederseniz de hızlı indirirsiniz.

İndirdiğiniz kalıbı da yavaş bir hızla cd ye yazarsanız sorun yaşama ihtimalini en aza indirirsiniz.

İndirdiğiniz dosyanın üzantısı .iso olacak .rar değil.
Eğer hiç uzantısı yoksa siz .iso yapabilirisiz.

Ama bir de chechSUM yapmanız önerilir.
Forumda kontrolun nasıl yapıldığı yazıyo.

ufuk_k

Nero, Alcohol gibi bir cd yakma programında "kalıbı diske yazdır" ya da "Burn image" gibi bir seçenek olacak, oradan iso dosyanızı yakın.

heartsmagic

İndirdiğin ISO'nun rar olarak görünme sebebi winrar'ın bunu tanıması, kısacası indirdiğin şey rar dosyası değil. İndirdiğin ISO'yu açmadan bir önceki ufuk_k'nın mesajında söylediği gibi yazman lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hasansahin

ubuntuME-8.04-desktop-i386-cd1.iso dosyasını indirdiğine göre alternate kurulum yapmayacaksın. Yanlışmı anlıyorum?

Alternate kurulum, text modunda yapılır ve ncurses tarzı bir arabirim kullanılır. (belkide ncurses'tir emin değilim) Aslında alternate kurulum bana daha güzel geliyor. Çünkü kurulumun ara geçişlerinde ESC tuşuna basarak işlemi yarıda kesip, istediğiniz bir adıma geri veya ileri gidebiliyorsunuz. Ayrıca ağ yapılandırmanızı auto DHCP olarak yapma zorunluluğunuz yok. Manual olarakta ayarlayabilirsiniz.
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.

ufuk_k

Arkadaş alternate cd ile kurulum yapmadıgı için başlık baya anlamsız olmuş. Verilen bilgiler de yeterli olduğuna göre kapatıyorum.