Hangi Linux Sürümü Bana Uygun ?

Başlatan XemreG, 01 Temmuz 2010 - 10:56:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

XemreG

Selamlar,

Ben ubuntuyu bayadir kullaniyorum cok da sevdiğim bir işletim sistemi kolay anlaşılır bir sistem, fakat son ati nin benim sürücüme destek vermemesi mesanında çok abuk sabuk çalışması nedeniyle başka bir distro arayışına girdim. Denediklerim şunlar.

Linux Mint (Bir ihtimal belki bu sorunu halletmişlerdir diyodum)
Suse (Görünüm çok güzel ekran kartımıda tanıdı ama yast ve kontrol panelini sevmedim türkçe de değil ayrıca belki gnome kurmamdandır)
Mandriva (Kurulumda hata veriyo anlayamadığım şekilde 2 kere isodan dvd ye yazdım ama sonuç husran)

Ben gnome seviyorum ama kde de kullanabilirim bana ne önerirsiniz ne yapmalıyım suse kurup ona mı alışmalıyım :) zaten kurarsam eğer ingilizce olarak kalsın diğer turlu daha kotu yarı ingilizce yarı türkçe.

Önerilerinizi bekliyorum suan mint kurulu, belli bir süre sonra renkler karışıyor ve yırtılmalar oluyor en son dayanamayıp tamamen karıştırırıyor ekran kartım x1400 forumdaki bütün herşeyi yaptım..

Bu arada ben bu konuyu yanlış yere açmışım yonetici arkadaş değiştirirse konunu yerini sevinirim özür dilerim teşekkürler..

andirinli

hangi linux dağıtımını kullanırsanız kullanın farketmez. maalesef ati linux tabanlı sürücülere destek vermiyor. ayrıca mint bir çok dağıtım gibi ubuntudan türeme bir dağıtım.
Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik

BELLEROPHONTES

Bir çok yerde ubuntu'nun diğer datığımlara göre çok daha iyi destek sunduğu biliniyor/yazılıyor.

Bu soruna dair nasıl ubuntu için nvidia sürücüsü yapıldıysa ati için de yapılacaktır. Sabır bu sorunu halledecektir.
Yeniden sevdalandım bir yazılıma, bağlandım doyasıya... :D :D :D

XemreG

suse tanıyor x1400 olarak tanıdığı için ısınma problemi gibi sorunlarda çıkmıyor.

suse ve mandriva redhattan turemiş olduğuiçin mandriva denemek istemiştim türkçesi daha iyi diye biliyorum. rpm paketine az cok aşinayım debian tarafında sürücü yok sanırım yada ben bulamadım mint ubuntudan türeme olduğu için tercih etmiştim cok fazla yeni özelik ve modikasyon yapmışlar belki bunada el atmışlardır diye ümit ederek kurmuştum..

Beklenecek kadar sinir bozmasa beklerim hiç sorun değil ama windows vs yok tek işletim sistemi kullanıyorum :) haliyle sinir bozuyo..

if

Bu tür soruları konuşmak için yeni bir başlık açılmıştır: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29219.0

O başlıktan devam edelim lütfen. Bu konuyu kilitliyorum.