[Çözüldü] Play on Linuxdan sonra ilginç bir hata

Başlatan andydufy, 11 Temmuz 2009 - 14:19:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

andydufy

Play On linux u yüklemek istedim ve galiba bununla alakalı olarak yazılım ekle kaldır da şöyle bir hata alıyorum :

HİÇ BİR PAKET ÖNBELLEĞİ MEVCUT DEĞİL
Paket listesinin yeninden oluşturulması gerekiyor.
Bu işlem arka uç tarafından otomatik olarak yapılmalıdır.

Ayrıntılar
Package cache could not be opened

forumda inceledigim komutları yazdım :

"sudo gedit /etc/apt/sources.list"  komutuna ........ sudo: gedit: command not found şeklinde cevap veriyor.

"sudo kate /etc/apt/sources.list"   komutuna........ "
Error: "/var/tmp/kdecache-andy" is owned by uid 1000 instead of uid 0.
Error: "/tmp/kde-andy" is owned by uid 1000 instead of uid 0.         
Error: "/tmp/ksocket-andy" is owned by uid 1000 instead of uid 0.    şeklinde cevap veriyor.

"sudo apt-get update" komutuna.........
E: Type '<!DOCTYPE' is not known on line 1 in source list /etc/apt/sources.list.d/playonlinux.list
şeklinde hata veriyor...

bu en son hatan yola çıkarak /etc/apt/sources.list.d konumuna baktım ve silinemeyen html şeklinde iki dosya var...

ne yapmalıyım ?

Ne zaman yalnızlık sonsuza giderken hayatın limitini alsam hep sensizlik çıkıyor :(

bytan

Depo adresini yanlış eklemişsiniz. Sanırım kde kullanıyorsunuz. Aşağıdaki ile açacağınız pencereyle silebilirsiniz:

sudo konqueror

Daha  sonra yine bir apt-get update ile listeyi güncelleyin. Hatalar düzeltilmişse, depo adresini tekrar eklemeyi deneyin daha dikkatli bir şekilde.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

andydufy

evet işe yaradı fakat benim anlamadığım bir nokta var :

sudo gedit /etc/apt/sources.list   
komutunu verince neden " sudo: gedit: command not found" şeklinde yanıt geliyor??
Ne zaman yalnızlık sonsuza giderken hayatın limitini alsam hep sensizlik çıkıyor :(

Bedreddin

Çünkü KDE kullanıyorsunuz. :) Gedit bir GNOME programıdır. KDE üzerinde "sudo" ile grafik tabanlı programları çalıştırırken sorun oluyor. Bunun için de yabancı forumlarda "kdesu" komutu önerilmiş. İşleyişi sudoyla aynı olmayabilir emin değilim ama, Kate ve KWrite gibi programları "sudo" yerine "kdesu" ile çalıştırabilirsiniz.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
      bu hasret bizim!

andydufy

şimdi hatırladım ..
kendi kendime cevap vereyim
sudo gedit ubuntuda ama sudo kate kubuntu da çalışyor :))

bytan

Sorununuz tamamen çözüldü mü şu anda?

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

andydufy

kusura bakmayın.. çok geç cevap yazıyorum işlerden dolayı

evet tamamen çözüldü.. konuyu kilitleyebilirsiniz.

bytan

Estağfurullah.

Etiketleyerek kapatalım o halde.

PF @ ST