opengl hatası

Başlatan fighting_eagle, 07 Temmuz 2009 - 21:08:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fighting_eagle

Herkese merhaba.Sorunum şu; sisteme mesademos* ve mesalib* paketlerini indirdim ve kurdum opengl'e başlamak için.Fakat gcc ile derlerken gcc hata veriyordu.Sonra mesayı, paketleri kurduğum yerden sildim root olarak.Sildikten sonra başka uygulamaları açınca, mesala stellarium' u açınca şu uyarıyı veriyor:      "Bu sistem opengl'i desteklemiyor.".Bazı oyunlarda örneğin open arena'da uyarı vermiyor ve oyuna girmiyor.    Kulladığım makina lenovo 3000 v200 laptop ekran kartı mobile intel 965 express chipset family

heartsmagic

Tam olarak nereden hangi dosyaları sildin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fighting_eagle

Masaüstünde bir klasör açtım.İndirdiğim mesalib ve mesademos u onun içine attım.Ardından;

tar xzfv MesaLib.tar.gz
tar xzfv MesaDemos.tar.gz
cd Mesa–5.0/
./configure
make
make install

Yukardaki komutları vererek kurmaya çalışım.En son bir hata verdi tam hatırlayamıyorum.Sanırım bir dosyayı bulamamıştı.Sonra silmeye karar verdim.Masaüstünde kurduğum klasöre sağ tıklayarak silmeye kalktığımda klasör silinmedi.Bende izinlerini değiştirmeye çalıştım.chmod 777 klasör adı komutu kullanarak izinleri değiştirmeye çalıştım olmadı.Teker teker her dosyanın izinlerini değiştriyim dedim.İşe yarıyordu fakat çok dosya olduğu için hepsi için yapmak uzun sürüyordu.chmod 777 *.* komutunu kullanmama rağmen.Nette biraz araştırdım.Şu komutla silmeye çalıştım.Sisteme root olarak girdim.Sonra rm -rf klasör adı komutu kullandım.Ve dosya silindi.Bundan sonra hatalar başladı.Opengl kullanan programlarda hata veriyor açılmıyordu. "Bu sistem opengl desteklemiyor"  hatası veriyordu.

heartsmagic

İşte, o komutu hangi dizinde verdin? Programlar bu şekilde kaldırılmazlar normalde. Ya kurulum betiğine eklenen bir kaldırma betiği kullanılır ya da paket yöneticisi. Sen elle denemişsin, doğru paketleri silmen sorun olmaz ancak yanlış dizinler sorunlara yol açar.

fighting_eagle

Tüm komutları /home/kullanıcıadı/Masaüstü/klasöradı  burda yaptım.

heartsmagic

Oradan sildiğin bir dosya sisteme zarar vermez. O zaman senin sorunun kurduğun paketlerdir. make install yaptığın anda kurdukların sisteme çakılırlar. Kısacası sen aslında mesalibs'i silmemişsin sistemden. make install ile kurduğun için ya elle sileceksin ya da kurduğun paketin içinde varsa kaldırma betiği onu kullanacaksın.

garafatma

Bir ihtimal synaptic'e bakabilirsin, belki oraya yerleşmiştir.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

localhost

Alıntı yapılan: keiser_soze - 09 Temmuz 2009 - 21:59:32
Bir ihtimal synaptic'e bakabilirsin, belki oraya yerleşmiştir.
deb olmadigi sürece oraya eklenmez paketler. /usr/share ve /etc/ altina bak. Oralarda bir yere yapmistir kurulumu.
Linux LPIC1 - MCSA