flash post install problemi

Başlatan sabian, 10 Temmuz 2009 - 12:23:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sabian

arkadaşlar ben ne yüklemeye kalkarsam kalkayım aşağıdaki hatayı alıyorum  

E: adobe-flashplugin: post-installation script alt işlemi çıkış durumunda hata döndürdü
E: flashplugin-installer: post-installation script alt işlemi çıkış durumunda hata döndürdü
E: swfdec-mozilla: post-installation script alt işlemi çıkış durumunda hata döndürdü

Bunun sebebi nedir ve nasıl çözümlenir? Yardım ederseniz sevinirim. Bu arada bunlar "synaptic" üzerinden aldığım uyarılar. Terminalden de benzer hatalar alıyorum, sistemde mi sıkıntı var anlamadım.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

ironic

firefox kapalıyken aşağıdaki komutu verin. Sonra tekrar synaptic' i deneyin. Sorun çözülürse flaş' ı tekrar kurun.

sudo aptitude purge adobe-flashplugin flashplugin-installer swfdec-mozilla

sabian

Alıntı yapılan: ironic - 10 Temmuz 2009 - 12:38:31
firefox kapalıyken aşağıdaki komutu verin. Sonra tekrar synaptic' i deneyin. Sorun çözülürse flaş' ı tekrar kurun.

sudo aptitude purge adobe-flashplugin flashplugin-installer swfdec-mozilla

olmadı! bu da çıktısı;

saim@saim-desktop:~$ sudo aptitude purge adobe-flashplugin flashplugin-installer swfdec-mozilla                                                                 
Reading package lists... Bitti                                                 
Building dependency tree                                                       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti                                                 
Geniş durum bilgisi okunuyor                                                   
Paketlerin durumu güncelleniyor... Bitti                                       
Geniş durum bilgisi yazılıyor... Bitti                                         
Aşağıdaki paketler KALDIRILACAK:                                               
  adobe-flashplugin{p} dkms{u} fakeroot{u} flashplugin-installer{pu}           
  linux-headers-2.6.28-11{u} linux-headers-2.6.28-11-generic{u} patch{u}       
  swfdec-mozilla{p}                                                             
0 paket yükseltildi, 0 yeni kuruldu, 8 kaldırıldı, 0 yükseltilmedi.             
Arşivlerden 0B veri alınacak. Paketler açıldıktan sonra 86,4MB serbest kalacak.
Devam etmek istiyor musunuz? [E/H/?] e
dpkg: error processing adobe-flashplugin (--purge):
Package is in a very bad inconsistent state - you should
reinstall it before attempting a removal.
(Reading database ... 152117 files and directories currently installed.)
Removing flashplugin-installer ...
update-alternatives: error or eof reading /var/lib/dpkg/alternatives/iceape-flashplugin for update_mode ()
dpkg: error processing flashplugin-installer (--purge):
pre-removal script alt işlemi çıkış durumunda hata döndürdü : 2
postinst called with argument `abort-remove'
dpkg: temizleme esnasında hata oluştu:
post-installation script alt işlemi çıkış durumunda hata döndürdü : 1
Removing swfdec-mozilla ...
update-alternatives: error or eof reading /var/lib/dpkg/alternatives/iceape-flashplugin for update_mode ()
dpkg: error processing swfdec-mozilla (--purge):
pre-removal script alt işlemi çıkış durumunda hata döndürdü : 2
Errors were encountered while processing:
adobe-flashplugin
flashplugin-installer
swfdec-mozilla
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
Bir paketin kurulumu başarılamadı. Geri alınmaya çalışılıyor:
Devam etmek için enter tuşuna basın.

"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

heartsmagic

Konuyu bölüyorum.

sudo rm -f /var/cache/apt/adobe-flashplugin*
sudo rm -f /var/cache/apt/flashplugin-installer*
sudo rm -f /var/cache/apt/swfdec-mozilla*

komutlarından sonra tekrar dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sabian

maalesef bir işe yaramadı,aynı hatayı verdi yine. zannedersem bu gidişle format atmak zorunda kalacağım.

Debian Sosyal Sözleşme

ironic

bir de yeniden kurmayı deneyelim.

sudo aptitude reinstall adobe-flashplugin flashplugin-installer swfdec-mozilla

sabian

yine hata verdi, ekran görüntüsünü ekleyeceğim birazdan

Debian Sosyal Sözleşme

heartsmagic

sudo updatedb
locate adobe-flashplugin
locate flashplugin-installer
locate swfdec-mozilla

ne diyor?

Ayrıca bu sorun nasıl oluştu?

sabian

Sorunun nasıl oluştuğu hakkında en ufak bir bilgim yok, ben de anlamadım. Synaptic'e girdim bişeyler yüklemek için her defasında böyle uyarılar verdi, ekle-kaldır'a girince de bozuk dosya var diyor, "flash-plugin" yeniden yüklemek için işaretliyorum olmuyor, kaldırmak için işaretliyorum olmuyor, kendi yüklenmeyip, kaldırılamadığı gibi benzer işlemleri diğer programlar için de yapmama engel oluyor. Ne program ekleyebiliyorum ne de kaldırabiliyorum.

Bu sebepten olsa gerek Nvidia sıkıntısı da çıktı, driver yüklüydü, yüklenemez oldu. Ekren bi tuhaf oldu, herşey büyüdü. Ben de artık dayanamadım, yeniden yükledim Ubuntu'yu. Daha güncelleme yapmadım, önce herşeyi kurup sonra güncellemeyi düşünüyorum, Belki daha sağlıklı bir kurulum olur. İlgilendiğiniz için teşekkürler...

Debian Sosyal Sözleşme

heartsmagic

Ufak bir sitem etmeye sanırım hakkımız var. Buna benzer bir sorunu bir arkadaşla yazışarak daha dün gece çözdük. Eğer uğraşmayı düşünmüyorsanız sizlerden ricam başlık açmayın. Zira ufak da olsa vakit kaybı yaşıyoruz. Bu şekilde yaptıkça sizler de Linux'u öğrenme zamanınızı uzatıyorsunuz.

sabian

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Temmuz 2009 - 17:27:13
Ufak bir sitem etmeye sanırım hakkımız var. Buna benzer bir sorunu bir arkadaşla yazışarak daha dün gece çözdük. Eğer uğraşmayı düşünmüyorsanız sizlerden ricam başlık açmayın. Zira ufak da olsa vakit kaybı yaşıyoruz. Bu şekilde yaptıkça sizler de Linux'u öğrenme zamanınızı uzatıyorsunuz.

Haklısın ama bilgisayarı kullanamıyordum, arkadaşlar yardımcı olmaya çalıştılar sağolsunlar ama işe yaramadı maalesef. Ben de biraz sabırsız biriyim dayanamadım gerçekten. Başlık konusuna gelince daha dikkatli olurum, zaman önemli tabi haklısınız. Kendi adıma bir daha başlık açarsam eğer sorun çözülene kadar uğraşacağıma dair söz veriyorum. İlginiz için teşekkürler.

Debian Sosyal Sözleşme

heartsmagic

Linux bu konularda biraz sabır istiyor. Sabır gösterdiğimiz sürece bir şeyler öğreniyoruz, aksi takdirde uçup gidiyor her şey. Tecrübe zaten sıkıntıyla beraber kazanılan bir şey. Söylediklerim kişisel olarak algılanmalı elbette. Eğer çok acil bir durum yoksa bir süre sabır göstermek bilgiye bilgi katar.