open office 3.1 kuramıyorum

Başlatan dede55, 06 Temmuz 2009 - 12:16:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dede55

arkadaşlar openoffice 3.1 sürümünü openofficenin sitesinden deb uzantılı dosyayı indirdim ancak dosyayı açtığımda birden çok deb uzantılı dosya var.hangisine çift tıklamam gerek.yardım ederseniz sevinirim.

kahraman masa esat

canosayan

Alıntı yapılan: dede55 - 06 Temmuz 2009 - 12:16:54
arkadaşlar openoffice 3.1 sürümünü openofficenin sitesinden deb uzantılı dosyayı indirdim ancak dosyayı açtığımda birden çok deb uzantılı dosya var.hangisine çift tıklamam gerek.yardım ederseniz sevinirim.
dosyaların hepsini birden kurmanız gerek. fakat sanırım önce mevcut openoffice i kaldırmalısınız. wikideki yönetemi uygulayabilirsiniz gibi geliyor.
Chmod bizim işimiz.

ironic

AbkHaZiaN

3.x.x için kurulumun değişeceğini zanetmiyorum işinize yarayacaktır wikideki anlatım.

skyser

3.1 in en kolay kurulumu, getdeb'den ubuntu tweak i indirip yüklemek ve ubuntu tweak'ten openoffice.org repository (yazılım kaynağı)nı etkinleştirmek, kendi kendine güncelleme olarak kuruluyor.

localhost

deb paketleri bir dizin icine kopyalanir. Ardindan sudo dpkg -i  *.deb komutu uygulanir. Tüm deb paketleri sirasi ile kurulur. Önceden eski OOO kaldirilacakmi bilmiyorum.
Linux LPIC1 - MCSA

AbkHaZiaN

Evet eski OoO kaldırılmalı yoksa çakışma yapıyor.

dede55

debs paketinin içerisinde bu 'sudo dpkg -i *.deb' komutu verdim...openoffice sorunsuz kuruldu yalnız, açmaya çalıştığımda adsız belge kurtarılamadı, ofiice çöktü gibi hata mesajı alıyorum....pc'ye restart attıgımda programın çöktügünü bildiriyor...Bu işlemi yapmadan 'sudo apt-get remove openoffice*.*' komutu ile önceki sürümünü kaldırdım...

canosayan

sudo apt-get remove openoffice*.*
bu kod ile open office i tekrarkaldırın.
kullanıcı dizinindeki .openoffice.org dizinin kaldırın.
sonrasında tekrar kurulum yapın.
Chmod bizim işimiz.

dede55

verdiğiniz  komutla 3 defa kaldırıp tekrar kurmaya çalıştım ama yine çöktüğünü söylüyor...galiba 3.0 ile devam etcez...sorun openoffice nin sitesinde vermiş olduğu programdan kaynaklanabilirmi, ama sonuçta indirdiğim programı 200 kişi daha indirmiş acaba onlarda aynı sorunu yaşıyorlarmı?

heartsmagic

Alıntı yapılan: dede55 - 07 Temmuz 2009 - 14:40:30
verdiğiniz  komutla 3 defa kaldırıp tekrar kurmaya çalıştım ama yine çöktüğünü söylüyor...galiba 3.0 ile devam etcez...sorun openoffice nin sitesinde vermiş olduğu programdan kaynaklanabilirmi, ama sonuçta indirdiğim programı 200 kişi daha indirmiş acaba onlarda aynı sorunu yaşıyorlarmı?

Öncelikle kurulu tüm OoO paketlerini kaldır, ancak kaldırırken "tamamen kaldırma" kullan. Ev dizinindeki gizli OoO dizinini sil ve yeni paketleri kur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

dede55

öncelikle <sudo apt-get purge openoffice*.* > komutuyla programı kaldırdım...sonra <cd /home/murat/Masaüstü/OOO310_m11_native_packed-4_tr.9399>
komutunu sonra <cd DEBS> sonra  <sudo dpkg -i *.deb > sonra < cd desktop-integration> sonrada <sudo dpkg -i *.deb> komutları ile kurdum...uygulamalar>ofis>openoffice.org 3.1 write tıkladıgımda
Beklenmeyen bir hata nedeniyle openoffice.org çöktü.Çalıştığınız tüm dosyalar kaydedildi.....seklinde hata mesajı alıyorum. :-[

heartsmagic

localhost

OpenOffice de önemli Gnome bagimliligi varmi ? Eger bagimlilik sorunu yoksa, sudo apt-get remove openoffice && sudo apt-get autoremove diyerek bagimli dosyalarida silin. Ardindan sistemde openoffice arattirin nerede openoffice geciyorsa silin. Sonra kurulumu yeniden yapin.
Linux LPIC1 - MCSA

dede55

ii  libltdl7                                   2.2.6a-1ubuntu1                           A system independent dlopen wrapper for GNU
ii  libmatroska0                               0.8.1-1.1                                 extensible open standard audio/video contain
ii  libmeanwhile1                              1.0.2-3                                   open implementation of the Lotus Sametime Co
ii  libopenal1                                 1:1.4.272-2                               Software implementation of the OpenAL API (l
ii  libopenexr6                                1.6.1-3ubuntu1                            runtime files for the OpenEXR image library
ii  libopenobex1                               1.5-1                                     OBEX protocol library
ii  libopenspc0                                0.3.99a-2                                 library for playing SPC files
ii  libqt4-opengl                              4.5.0-0ubuntu4.1                          Qt 4 OpenGL module
ii  lsof                                       4.78.dfsg.1-4                             List open files
ii  openjdk-6-jre                              6b14-1.4.1-0ubuntu7                       OpenJDK Java runtime, using Hotspot JIT
ii  openjdk-6-jre-headless                     6b14-1.4.1-0ubuntu7                       OpenJDK Java runtime, using Hotspot JIT (hea
ii  openjdk-6-jre-lib                          6b14-1.4.1-0ubuntu7                       OpenJDK Java runtime (architecture independe
rc  openoffice.org-base                        1:3.0.1-9ubuntu3                          full-featured office productivity suite -- d
rc  openoffice.org-calc                        1:3.0.1-9ubuntu3                          full-featured office productivity suite -- s
rc  openoffice.org-common                      1:3.0.1-9ubuntu3                          full-featured office productivity suite -- a
rc  openoffice.org-core                        1:3.0.1-9ubuntu3                          full-featured office productivity suite -- a
ii  openoffice.org-debian-menus                3.1-9393                                  OpenOffice.org desktop integration
rc  openoffice.org-draw                        1:3.0.1-9ubuntu3                          full-featured office productivity suite -- d
rc  openoffice.org-filter-binfilter            1:3.0.1-9ubuntu3                          full-featured office productivity suite -- l
rc  openoffice.org-hyphenation                 0.3                                       Hyphenation patterns for OpenOffice.org
rc  openoffice.org-hyphenation-en-us           2.4-2ubuntu1                              US English hyphenation patterns for OpenOffi
rc  openoffice.org-impress                     1:3.0.1-9ubuntu3                          full-featured office productivity suite -- p
rc  openoffice.org-math                        1:3.0.1-9ubuntu3                          full-featured office productivity suite -- e
rc  openoffice.org-thesaurus-en-au             2.1-3.1                                   Australian English Thesaurus for OpenOffice.
rc  openoffice.org-thesaurus-en-us             1:3.0.1-8ubuntu1                          English Thesaurus for OpenOffice.org
ii  openoffice.org-ure                         1.5.0-11                                  UNO Runtime Environment
rc  openoffice.org-writer                      1:3.0.1-9ubuntu3                          full-featured office productivity suite -- w
ii  openoffice.org3                            3.1.0-11                                  Brand module for OpenOffice.org 3.1
ii  openoffice.org3-base                       3.1.0-11                                  Base brand module for OpenOffice.org 3.1
ii  openoffice.org3-calc                       3.1.0-11                                  Calc brand module for OpenOffice.org 3.1
ii  openoffice.org3-dict-en                    3.1.0-11                                  En dictionary for OpenOffice.org 3.1
ii  openoffice.org3-dict-es                    3.1.0-11                                  Es dictionary for OpenOffice.org 3.1
ii  openoffice.org3-dict-fr                    3.1.0-11                                  Fr dictionary for OpenOffice.org 3.1
ii  openoffice.org3-draw                       3.1.0-11                                  Draw brand module for OpenOffice.org 3.1
ii  openoffice.org3-impress                    3.1.0-11                                  Impress brand module for OpenOffice.org 3.1
ii  openoffice.org3-math                       3.1.0-11                                  Math brand module for OpenOffice.org 3.1
ii  openoffice.org3-tr                         3.1.0-11                                  Brand language module for OpenOffice.org 3.1
ii  openoffice.org3-writer                     3.1.0-11                                  Writer brand module for OpenOffice.org 3.1
ii  openprinting-ppds                          20090218-0ubuntu3                         OpenPrinting printer support - PostScript PP
ii  openssh-client                             1:5.1p1-5ubuntu1                          secure shell client, an rlogin/rsh/rcp repla
ii  openssl                                    0.9.8g-15ubuntu3.2                        Secure Socket Layer (SSL) binary and related
ii  ttf-opensymbol                             1:3.0.1-9ubuntu3                          OpenSymbol TrueType font
ii  xserver-xorg-video-openchrome              1:0.2.903+svn713-1ubuntu1                 X.Org X server -- VIA display driver

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Temmuz 2009 - 20:37:05

<sudo apt-get autoremove> sonrada <sudo apt-get remove openoffice> komutunu yazdım programlar kalktı tekrar office yi kurdum malesef sorun aynı...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Temmuz 2009 - 21:43:57

neyse arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler...olmuyor sanırım bu yüzden tekrar 3.0 kurayım...3.1 depoya verilene kadar beklemek en iyisi...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Temmuz 2009 - 22:51:47

arkadaşlar peki synaptic de 2.0 var, 3.0 ı nereden bulabirim.

skyser

Galiba sizin depolarınızda da sorun var. 2.4 den 3.0a geçileli çok oldu, depolarda gözükmeli.

AbkHaZiaN

sudo apt-get remove openoffice*.*
bunu dene
Sonra wiki anlatıma göre kurulumu tekrar yap.

heartsmagic

Kaldı ki aslında eski OoO'nun yapılandırma dosyaları duruyor. Eğer bir paketi tamamen kaldıracaksan Paket Yöneticisinden tamemen kaldırmayı işaretlemen veya aptitude ile purge etmen gerekir.