Masaüstüm yavaşladı :(

Başlatan fremc, 07 Aralık 2009 - 17:27:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fremc

İnsanın başın ne gelirse meraktan gelirmiş.....Deneyeyim diye Enlightenment ı kurdum,neyse kaldırdım,beğenmedim.Gnome a geçtim tekrardan.Çok yavaşladı,hiç bir şey yapamıyorum.Kapatacak olsam window manager cevap vermiyor diyor....silerken bir şeyleride sildim galiba...Yeniden mi kurmam gerekiyor acaba ?

zeitgeist

Eğer daha pratik bir öneri olmazsa şu kodları uygulayabilirsin.

sudo apt-get install -f
sudo apt-get install ubuntu-desktop
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

fremc

Bu arada bir şey dikkaetimi çekti,yine o yavaş haliyle firefox a girdiğimde sitelere bağlanmıyordu,acaba internet bağlantısıyla ilgili bir şeyleride silmiş olabilrmiyim.,

zeitgeist

Tam olarak neler yaptığını bilebilsek daha net önerilerde bulunabiliriz ama ifadelerinden anladığım kadarıyla sen de tam olarak hangi paketleri sildiğini bilmiyorsun. 

fremc

Synapticten e17 ile ilgil paketler yükledim bir dünya,enlightenment ıçalıştırdım,hoşuma gitmedi,bende işaretli olan tüm paketleri kaldırdım.Evet bilmiyorum.

Acaba tamir etme şansım nedir,internet bağlantısıyla ilgili ikonda çıkmıyor.

bytan

/etc/hosts dosyanda değişiklik yapmış mıydın?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

fremc

Hayır yapmadım.Yaptığım bu işlemlerden sonra oldu her şey.

zeitgeist

Ayrıca sadece ikon görünmüyor bağlantın sağlamsa panele sağ fare, ekle, bildirim alanı diyerek bağlantı ikonuna tekrar ulaşabilirsin.

fremc

Hayır bağlantım yok ,yukarıda bahsettim,Firefox la giremiyorum sitelere.Ayrıca,terminalden de bağlantı yapamadım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Aralık 2009 - 12:43:37

gnome ve internetle ilgili paketleri cd den nasıl kurabilirim. ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Aralık 2009 - 22:57:58

Ubuntu cd sinden bunları geri getirebilir miyim acaba yeniden kursam gerekli paketleri ?

heartsmagic

dpkg -l | grep network-manager ne diyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fremc

gerek kalmadı sağolun.Uzun zaman cevap gelmeyince bencde kaldırdım ubuntu yu.

heartsmagic

Uzun zaman dediğin üç buçuk saat midir?

Arkadaşlar yapmayın lütfen, burası resmi bir şirket forumu değil. SMF bizlere özel olarak hata kaydı (ticket) açarak cep telefonlarımıza göndermiyor. Vaktimiz olduğu için bu işi yapıyoruz, seve seve. Ancak sanırım mesele yanlış anlaşılmaya başladı gittikçe.

fremc

Alıntı YapUzun zaman dediğin üç buçuk saat midir?

Arkadaşlar yapmayın lütfen, burası resmi bir şirket forumu değil. SMF bizlere özel olarak hata kaydı (ticket) açarak cep telefonlarımıza göndermiyor. Vaktimiz olduğu için bu işi yapıyoruz, seve seve. Ancak sanırım mesele yanlış anlaşılmaya başladı gittikçe.

Kimseyi suçladığım ,iğnelediğim yok,bende biliyorum bu forumun şirket forumu olmadığını,ve insanların vakit ve emek harcadığını,lafı yanlış yerlere çekmeyin,Zaten milletin boğazına sarılamam cevap verin diye,çözüm bulamadım,yeniden kurdum,buna karşımazsınız her halde.

heartsmagic

Alıntı yapılan: fremc - 08 Aralık 2009 - 03:47:22
Uzun zaman cevap gelmeyince ..

O zaman yukarıdaki ifade gereksiz olmuş. Yanlış anlaşılmak istenmiyorsak biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor o zaman. Başka yerlere çekilmemesi adına sanırım en doğrusu budur.

fremc

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Aralık 2009 - 12:01:50
Alıntı yapılan: fremc - 08 Aralık 2009 - 03:47:22
Uzun zaman cevap gelmeyince ..

O zaman yukarıdaki ifade gereksiz olmuş. Yanlış anlaşılmak istenmiyorsak biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor o zaman. Başka yerlere çekilmemesi adına sanırım en doğrusu budur.

Ben bu cümlede yanlış anlaşılacak br şey olduğunu düşünmüyorum,iğnelemek veya suçlamak amacıyla söylenmiş değildir .(Tabi insan anlamak istediğini anlarmış her zaman.Kendimi de dahil ediyorum)

garafatma

Bence de gereksiz bir ifade. @fremc, kimse burda birşey yanlış anlamak için uğraşmaz, bir tarafla çekmekle vakti olmaz zaten.

yeri geldiğinde  1 hafta de cevap gelmeyebilir bir "forum"da. Sabırlı olmak gerekir diye düşünüyorum.

Alıntı Yapçözüm bulamadım,yeniden kurdum,buna karşımazsınız her halde.
Tabiki karışamayız, isteyen istediğini kullanabilir.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

heartsmagic

Şöyle söyleyelim o zaman, ne yazık ki burada mimikleri, ifadeleri göremiyoruz. 3 saat için "geç cevap geldiği için" denirse yanlış anlamaya müsait olur bu cümle.

fremc

Tartışmayı uzatmayacağım.Ha madem laf başka yerlere çekiliyor.Evet uzun zamandı,benim için uzundu ,eğer elinizde ,internet bağlantınızı kullanacağınız bir  bilgisayarınız yoksa, ve o mesajları minicik bir telefondan atmaya çalışıyorsanız,bu süre uzun.
Mod. lar kapatın,kitleyin kaldırın başlığı,aman uzun sürmesin !!!!!!Bu bir emirdir.

heartsmagic

Kabullenebilmek güzel bir erdemdir.
Güzel dille olmuyor anlaşılan bu işler. Burası resmi ve ücretli bir destek forumu değil. Dileyen gelir, sorusunu sorar, cevabını BEKLER.

zeitgeist

@fremc,

Tartışmanın nedenini oluşturan "uzun süre cevap gelmeyince.." ibaresinde yanlış anlaşılacak bir şey yok çünkü zaten gayet açık bir ifade. Yukarıda da söylendiği gibi bazen sorunlara çözmek adına yazılan öneriler günlerce de sürebilir. Nasıl cevapların herhangi bir nedenle geç gelmesi kendi adına yapacağın araştırma ve serzenişleri bağlayıcı değilse aynı şekilde senin bulunduğun koşullar nedeniyle olabildiğince çabuk yanıtlar istemen de bizleri bağlayıcı değil.

Burada farklı bir konuyla ilgili serzenişte bulunsaydın bu denli tepki çekmeyebilirdi ama bu mesele bizlerin hassas olduğu bir konu çünkü burada bulunan herkesi yaralıyor bu tür ifadeler. Konuyu bir de bu açıdan değerlendir ve bundan sonraki süreçte "bu bir emirdir" gibi ifadelerle konuşma adabını zorlayıcı sözler sarf etmemeye çalış.

Forumda yaşadığımız tartışmalarda konuyu, kilitlemek, silmek gibi bir tavrımız yok -belirli meseleler hariç-. Beklentimiz yukarıda bahsettiğimiz hususlarda dikkatli davranılması. 

fremc

Hala yanlış anlamakta neden ısrar ediyorsunuz anlamıyorum,ben neden kimse bir cevap yazmadı diye bas bas bağırmadım,teşkkürümü ettim,ubunutu kaldırdığımı söyledim."Neden cevap yazmıyorsunuz ?" diye elimden bir mesaj çıkmadı.Bende biliyorum günlerce cevap beklendiğini,bazen cevapların bulunamadığını.Elbette bağlayıcı değil benim koşullarım (@BayboraKaan..bir söz öbeğinin bu kadar büyütüldüğüne itafen ,zaten kişiler tarafından dramatikleştirilmiş bir durumu,kendi dilimle daha da dramatik bir hala sokmak için yazdım o cümleleri.Zaten sonraki mesajım da daha da absürd bir mesaj attım.Zaten belli değil mi elimde cd olduğu,sormuşum zaten.İkincisi yaygarayı ben koparmadım.)Mesajım bir kurumu,bir kişi hedef almış değildir.Hala sanki forumdakileri cevap yazmamak,soruna çare bulamamakla suçluyormuşum gibi bir tavır takınmanız akıl alır gibi değil.

@heartsmagic
Senin kullanacağın dilden de konuşabilirim istersen.Yani devam edebilirsin sorun yok.Erdem? İstersen sen sorgula bunu ilk başta.

Neyse lütfen kapatalım artık konuyu,daha forumda okuyacak çok konum var.

raspacı

Bu forumun belli bir adabı görgü kuralları var. Kimse bu kuralları yaşamadan, anlamadan, bas bas bağırmasa bile 3 saat cevap bulamayınca "laf sokup" ben bir şey demedim diyemez. Burası gönüllü bir forumdur ve kimse kimseye hizmet etmek mecburiyetinde değildir. İsteyen yardım eder, istemeyen etmez. Ubuntu için de aynı şey geçerlidir. Beğenmeyen kullanmaz ve güzelim Windows'una geri döner.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

fremc

@levi
Kimseyi yardım etmemekle suçlamıyorum zaten.Dikkatli okuyun lütfen.Vardığınız nokta hayret verici.

Modlardan ricam lütfen başlığım silinsin.Sakız gibi uzayacak belli.Forum işgal olmasın.

raspacı

Yardım etmemekle suçladınız demedim.
Alıntı Yapbas bas bağırmasa bile 3 saat cevap bulamayınca "laf sokup" ben bir şey demedim diyemez.
dedim. Hatanızı kabul edip mesajınızı düzenleseniz kimse bir şey demezdi ama siz klasik hizmet alamayan lokanta müşterisi memnuniyetsizliğiyle tartışma yolunu seçtiniz. Üstelik 3 saat beklediğinizi uzun olarak belirttiğinize göre burada bir rahatsızlık söz konusu. Belki bağırmadınız inceden dokundurdunuz ama bunun rahatsızlık vereceğini artık anlamışsınızdır. Bu olay son zamanlarda yaşanıyor. Msnden yardım istekleri vs. gibi. Burası hizmet verilen bir şirket değil. Herkesin birbirine yardım ettiği bir dayanışma ağı. Burada hoyratça eleştiriler inceden de yapılsa herkesi kırıyor.
Sakız gibi uzamak kavramı da ayrı bir tartışma konusu ya ona hiç girmeyelim. Heartsmagic'in dediği gibi "hatayı kabul etmek te bir erdemdir". 
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

garafatma

İki tarafında, birbirini anlayamamasından(!) dolayı konuyu kilitliyorum.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010