farklı masaüstleri birarada ?

Başlatan sabian, 06 Temmuz 2009 - 14:35:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sabian

arkadaşlar debian'ı dün kurdum tabi gnome olarak. fakat kde masaüstünü bir de debian da deneyeyim dedim gereken kodları girdim yükleme yaptı restart çektim. session bölümünde "kde" kısmı görünmüyordu. tekrar restart çektim yine aynı daha sonra kde desktopu kaldırayım bari dedim sinaptikten kde ile ilgili herşeyi kaldırdım fakat bu sefer de gnome masaüstü dahil tüm masaüstleri kalktı, hiçbir işlem yapamadım, restart bile atamadım.

daha sonra gece üşenmedim yeniden kurdum debian'ı şimdi korkuyorum aynı hatayı yapmaktan. Şimdi ubuntudaki gibi farklı masaüstlerini birarada kullanamıyor muyuz? yoksa ben mi sıkıntı yaşadım. ben bu işten bişey anlamadım :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Temmuz 2009 - 14:38:08

birde arkadaşlar debian da firefox yok, aynısı başka bişey var. orjinal firefox'u nasıl yükleriz? teşekkürler.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

localhost

Programlari kaldirirken bagimliliklarina iyi bakman gerekiyor. Aslinda sen KDE yi kaldirmis görünürsün ama KDE de bir bagimlilik tüm Gnome yi kaldirmaya yeter.

sudo apt-get install firefox yokmu ? yada sudo apt-get install mozilla-firefox
Linux LPIC1 - MCSA

heartsmagic

Sanırım öntanımlı depolarda Firefox ismiyle dağıtılmıyor Firefox. İsmi iceweasel ve aslında Firefox'un ta kendisi. Başka bir şey aramana gerek yok yani.
Masaüstleri konusundaysa elbette kullanabilirsin. KDE kurarsın, girişte seçer kullanırsın. Ayrıca KDE ile ilgili olarak sadece kurduklarını kaldırırsan Gnome'a bir şey olmaz. Fakat @Kirmizi'nin dediği gibi farklı paketler Gnome'a bağlı olabilir. Kısacası neyi ne yaptığını iyi bilmen gerekiyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.