Linux, Windows, Teknoloji Haberleri ve Daha Fazlası…

Başlatan NuCLeuS, 15 Temmuz 2009 - 11:08:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

NuCLeuS

Merhaba arkadaşlar. Sitemi açalı daha 5 gün oldu. Mümkün olduğunca da güncel tutmaya çalışıyorum. Ubuntu'yu kullanmaya başlayalı çok fazla bir süre olmadı ( 5 ay ). Bende açık kaynağa destek verebileceğim, ubuntu ve diğer bir çok konuda bilgilerimi paylaşabileceğim bir site açtım.

Şu andaki amaçlarım;

1- En azından her gün 1 veya 2 yazı yazarak siteyi güncel tutmak. ( 2 tane yazmayı umuyorum )

2- Ubuntu'da karşılaştığım problemlere ve çözüm yollarına sitede yer vermek

3- Yeni ubuntu kullanmaya başlamış kişilerin işine yarayacak bilgiler vermek.

4- İleride diğer linux sürümleriyle ilgili ( Muhtemelen Arch Linux ve Pardus ) bilgiler vermek.

5- Her ne kadar windows kullanmayı sevmesem de ( Sadece Photoshop ve Dreamweaver için kullanıyorum ) çevremde bir çok insan windows'un ne olduğunu bile bilmiyor. Onların da yararlanacağı, basit şekilde anlatılmış yazılara yer vermek.

6- Gündemdeki bazı teknoloji ile ilgili haberlere yer vermeyi de düşünüyorum.

Adım Soyadım; Polat Büyükarslan

Sitedeki Görevim; Yöneticiyim. Site bana ait yani :D

İletisim Adresim; iletisim[at]polatbuyukarslan.com

Site Adresim; http://www.polatbuyukarslan.com/

Siteyle ilgili görüşlerinizi, eleştirilerinizi belirtirseniz çok sevinirim. Eleştirinin iyisi veya kötüsü olmaz. Yapılacak olan her iyi veya kötü eleştiriye saygım sonsuz.

aynshtein

Tebrikler... Linux kullanan birinin daha, Linux'u tanıtmak için çaba sarfetmesi güzel bir şey.. Yazılarının devamlı olması dilerim...
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

NuCLeuS

@aynshtein Sağol dostum. Zaten hepimizin amacı aynı değil mi. İleride inşallah sitemi ziyaret edip de "senin sayende linux'e başladım" diyen 1-2 kişi bile çıksa amacıma ulaşmış olacağım. Bu arada yazmayı unuttum. Linux ile ilgili video'lu anlatımlar da yapmayı düşünüyorum. Belki daha etkili olur...

Sherlock Holmes

Başarılar dilerim  ;D
Umarım site amacına ulaşır..............

garafatma

Evet gerçekten güzel ve yararlı bir site olacağa benziyor. Tebrik ederim.

Ancak kategoreiler altında linux sekmesine tıkladığımda konların yanındaki resimler gelmiyor onlara bi bakıverirsin.

İyi çalışmalar
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

NuCLeuS

@idimas_- Sağol idimas. İnşallah.

@keiser_soze Öncelikle teşekkürler. Ayrıca uyarın için de teşekkürler. Daha önce farketmemiştim bu problemi. İlgileneceğim.

erkuserdem

Çok güzel bir site olmuş. Yararlı olacağa benziyor.  Bir iki tane de yorum yazdım :)  Hayırlı olsun

NuCLeuS

@erkuserdem Sağol Erdem. İnşallah bol bol yazı yazacağım zaman buldukça. Yorumların için de ayrıca teşekkür ;D

simislov

NucLeus,

Emeğinize sağlık.

Linux konusunda Türkçe kaynak bulma sıkıntısı çeken biri olarak, bu tür sitelerin çoğalmasını dilerim.

Size bir önerim olacak: Sitenizde ubuntu'daki bilinen yazılımların, örnek: SMPlayer, VLC,
Amarok,MPlayer,K3b gibi resimli tanıtımını yapmanız.

Bu yazılımların ince ayarları nasıl yapılır diye Türkçe kaynak aradım, pek dişe dokunur bir şey bulamadım ne yazık ki. Var olan anlatımlarda da konu yüzeysel olarak işlenmiş.

Bu önerimi değerlendirmenizi rica edeceğim. İyi çalışmalar, saygılar.
Karanlığa küfretmektense bir mum da sen yak.
Güvenlik için: Doctus.org

NuCLeuS

@simislov Söylediğiniz konularda yazılar yazmayı zaten düşünüyordum. En kısa sürede söylediğiniz programlar ve diğer programlar için de yazılar yazılacaktır. İlginiz için teşekkürler.

heartsmagic

Hayırlı olsun @NuCLeuS. Linux'un bahsinin geçtiği bir siteyi daha görmek sevindiriyor bizleri.
Temanı da çok kullanışlı bulduğumu belirtmek istiyorum buradan, isabetli bir seçim olmuş.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

NuCLeuS

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Temmuz 2009 - 13:55:53
Hayırlı olsun @NuCLeuS. Linux'un bahsinin geçtiği bir siteyi daha görmek sevindiriyor bizleri.
Temanı da çok kullanışlı bulduğumu belirtmek istiyorum buradan, isabetli bir seçim olmuş.

@heartsmagic Teşekkürler. Zaten temayı ilk gördüğümde "İşte tema budur" dedim. Düzenlemesi de kolay olsaydı daha iyi olurdu. Bayağı uğraştırdı, hala eksiklikleri var bana göre ama zamanla daha da güzelleştireceğime inanıyorum. Bu arada Linux'suz bir hayat düşünemiyorum :)