Saydamlaştırma Yaparken Panel ve Menüler Kayboldu

Başlatan Dixie, 14 Haziran 2009 - 15:15:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dixie

Merhaba

ccsm'de opacity ayarlarını değiştirip saydamlaştırma yaparken tüm paneller ve menüler görünmez oldu. Nasıl eskiye dönebilirim? GDM'den compizi kaldırmaya çalıştım ama birşey değişmedi.

Onoktake

Compiz yerine Metacity kullanabilirsin şimdilik.
Alt+F2 sonra da metacity --replace yaz, sonra compiz'i yeniden yükleyebilirsin.
Bu maskenin altında bir yüz var... Ancak benim değil.
Ne  altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz...
Ne de altındaki kemiklerden. Bu maskenin altında
etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirler kurşun geçirmez!..

Dixie

metacity --replace yaptim desktopu gorur gibi oldum ancak oturumu acip kapayinca ayni sey oluyor. Klavyenin turkce karakterleri de bozuldugu icin boyle yazmak durumdayim. En bastaki ayarlara nasil donebilirim

heartsmagic

metacity --replace kullan. Compiz yöneticisini aç, yaptığın değişikliği geri al. Bu şekilde denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Dixie

metacity --replace kullandım ama kifayet etmedi. Baktım hala masaüstümde duvar kağıdımdan başka birşeyi görmüyorum. Üstelik ship.ubuntu dan da ücretsiz 9.04 CD'im gelmiş. Bi sevinç tekrar kurdum Ubuntuyu. Fakat bu gerçekten ilginç bir problem. LINUX'u daha ilerlettiğimde üstünde düşüneceğim bu sorunun. Forum açısından ise konuyu kapatabiliriz. İlerki bir tarihte yeniden açmak üzere. Teşekkürler.

heartsmagic

İleriki bir tarih için şimdilik açık kalsın :)
En kötü ev dizini içindeki dosyalarını sildirirdik sorun çözülürdü. Compiz'i devre dışı bırakmak da mümkün zaten konsoldan.

AbkHaZiaN

@heartsmagic aynı sorun benimde başıma geldi. Compizi kapatmak işe yaramıyor. home dizininden gconfd ve gconf kalsörlerini silerek çözüme ulaşmıştım diye hatırlıyorum veya gnome2 klasörü :)

heartsmagic

O zaman Compiz'le alakalı bir durum değil. Fakat ayarları Compiz yöneticisinden yapmışsınız, sadece Compiz için geçerli olması gerekmiyor mu?

AbkHaZiaN

Evet compiz ayar yöneticisi ile yapıldığı için ilk olarak compizi kapatmayı fakat işe yaramadı hala saydımdılar. 2. sırada home dizininden .compiz kalasörünü sildim işe yaramdı compizconfig ayar yöneticisni sildim işe yaramdı garip bir durumdu. Gnomenin temelinde bulunan fakat compizconfig ayar yöneticisine ekledikleri bir özellik olabilir gibime geliyor.

heartsmagic

Bu pencerelerle alakalı olduğuna göre Emerald ile de alakası olabilir. Ayarları nerede tutuluyordur acaba? .emerald dizini var mı yok mu?

AbkHaZiaN

Var onuda silmiştim onu söylemeyi unuttum. Hepsini birden sildiğimden direk olarak hangisi ile alakalı olduğunu kesin olarak söyleyemiyorum.

heartsmagic

Eh, başa gelmeyince irdelenmiyor :) Senin gelmiş ve irdelemişsin, çözümü de aktarmışsın en azından.

ciwans

Bu durum benimde başıma gelmişti çok enteresan bir şey, saydamlaştırma ayarı yeparken (istenilen ayar kaydedilmeden) herhangi farklı bir bir pencereye geçince %100 saydamlık oluşuyor ve onu kaydediyor. Simgeler hariç tamamen bomboş bir masaüstünüz oluyor. Uçbirime de ulaşamadığınız (görmediğiniz) için bir şey yapamıyorsunuz.
Adresinde yokluğunu kıyamet bilerek, Sadece susarak özlüyorum seni, Hiç tanımadan ne garip...

AbkHaZiaN

2. bir oturum daha açmıştım bengerekli yetkilere sahipti yani çok zorlamadı.