Alternate Installer ile Kurulum Hakkında

Başlatan challenger, 13 Haziran 2009 - 12:57:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

challenger

Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar,
Yaklaşık 3 ay önce Ubuntu ile tanıştım ve 64bit'lik sürümünü evdeki bilgisayarıma kurdum. O zamandan bu yana sorunsuz olarak kullanmaktayım. Artık o zamandan bu yana başka bir işletim sistemi kullanmıyorum. Geçtiğimiz günlerde işyerimde kullanmak üzere yeni bir sistem kurdum. Sistemi tamamen Ubuntu ile çalıştırmaya kararlıyım. Bu sistem üzerinde internete, anlık mesajlaşma programlarına ve OpenOffice yazılımlarına kesinlikle ihtiyacım yok. Sistem üzerinde, işim dolayısıyla sadece tek bir program kullanacağım. Yani kısacası benim ihtiyacım sadece saf hali ile Ubuntu ve bir masaüstü yöneticisi. Bunun için forumda daha önce çeşitli aramalar yaptım fakat yeterli bir bilgiye ulaşamadım. Dün itibari ile Ubuntu'nun Alternate Installer Iso'sunu indirdim ve deneme amaçlı bir kurulum yaptım fakat kurulum sonrası yine aynı içerisinde OpenOffice ve diğer programlar ile birlikte kuruldu. Merak ettiğim konu Alternate Installer ile sadece istediğim modüller ile birlikte Ubuntu'yu kurabilirmiyim? Yardımcı olursanız çok sevineceğim, şimdiden teşekkürler ve herkese iyiçalışmalar diliyorum. 

erginemr

Ubuntu sunucu sürümünde pek çok ek paket gelmiyor ama masaüstü de gelmiyor. :P Kurulumdan sonra metin tabanlı ekranla başbaşa kalıyorsunuz. Ayrıca, fazladan sunucu programları kuruluyor.

Tabii daha hafif başka dağıtımları da (minime, dsl, puppy linux, zenwalk, vb.) deneyebilirsiniz. Ama benim önerim, normal bir Ubuntu masaüstü kurduktan sonra, istemediğiniz programları Synaptic'ten kaldırarak kurduğunuz sistemi zevkinize göre özelleştirmeniz. Dilerseniz, Gnome'u da kaldırarak, fluxbox, lxde gibi daha hafif bir masaüstü bile kurabilirsiniz.

xxx3

Bildigim kadarıyla Alternate Installerde böyle kendiniz kurulumu özelleştiremiyorsunuz Alternate Installerin amacı metin tabanlı kurulum içindir yani grafik arayüzü yerine herşey metin tabanlı yürür kullanmadığınız programları paket yöneticisinden kaldırın en kestirme yol bu sanırım  :D

challenger

Yanıtlarınız için teşekkürler, sanırım en iyisi sizin önerdiğiniz şekilde kullanmadığım programları Synaptic ile kaldırmak fakat bunu her denediğimde Gnome masaüstü yöneticisini de anlayamadığım bir şekilde ortadan kaldırdım. Listede yeralan programların açıklamalarını okumaya dikkat ettim fakat her defasında Gnome'dan oldum. Tekrar teşekkürler.

xxx3

Alıntı yapılan: challenger - 13 Haziran 2009 - 22:45:54
Yanıtlarınız için teşekkürler, sanırım en iyisi sizin önerdiğiniz şekilde kullanmadığım programları Synaptic ile kaldırmak fakat bunu her denediğimde Gnome masaüstü yöneticisini de anlayamadığım bir şekilde ortadan kaldırdım. Listede yeralan programların açıklamalarını okumaya dikkat ettim fakat her defasında Gnome'dan oldum. Tekrar teşekkürler.
şimdi bazı programların bağımlılıkları gnome masaüstü için gerekli oluyor bu durumda zaten size şu paketler kaldırılıcak diye diye uyarıyor burda eğer kaldırılacak paketler arasında gnome ile başlayanlar varsa bilin ki bu kaldıracağınız paket başka uygulamalarıda etkiliyor böyle bir durumda o paketi kaldırmamakta fayda var birazcık dikkat gerektiriyor  :)

challenger

Alıntı yapılan: xxx3 - 13 Haziran 2009 - 21:24:14
Bildigim kadarıyla Alternate Installerde böyle kendiniz kurulumu özelleştiremiyorsunuz Alternate Installerin amacı metin tabanlı kurulum içindir yani grafik arayüzü yerine * her şey metin tabanlı yürür kullanmadığınız programları paket yöneticisinden kaldırın en kestirme yol bu sanırım  :D

Pekala, o zaman Alternate Installer'ın diğer kurulum yöntemlerinden farkı nedir? Yani fark sadece grafik arayüzün olmaması mı? Bu neyi değiştirir?

heartsmagic

Alıntı yapılan: challenger - 15 Haziran 2009 - 10:43:30
Alıntı yapılan: xxx3 - 13 Haziran 2009 - 21:24:14
Bildigim kadarıyla Alternate Installerde böyle kendiniz kurulumu özelleştiremiyorsunuz Alternate Installerin amacı metin tabanlı kurulum içindir yani grafik arayüzü yerine * her şey metin tabanlı yürür kullanmadığınız programları paket yöneticisinden kaldırın en kestirme yol bu sanırım  :D

Pekala, o zaman Alternate Installer'ın diğer kurulum yöntemlerinden farkı nedir? Yani fark sadece grafik arayüzün olmaması mı? Bu neyi değiştirir?

1. Bazı kartlarda sorun olabiliyor, bu nedenle Alternate ISO ile kurulum denenebilir.
2. Bazı donanımlar sıkıntı yapabiliyor, işte bu noktada yine Alternate ISO devreye giriyor.

Kısacası Alternate ISO'yu biraz daha farklı özelleştirilmiş normal ISO gibi düşünebiliriz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

challenger

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim, sağolun, iyiçalışmalar dilerim.

xxx3

Alıntı yapılan: challenger - 15 Haziran 2009 - 16:26:40
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim, sağolun, iyiçalışmalar dilerim.
Ayrıca eski sistemlerde eski bilgisayarlarda alternate installer ile kurulum önerilir hızlı bir kurulum ve sistemi kurulum sırasında çok zorlamamak için. Ekstra bilgi göz çıkarmaz  :D