Akıllı Tahtalar Şubatta Sınıflarda

Başlatan maydin95, 14 Ocak 2012 - 12:57:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alorak

Alıntı yapılan: eribol - 15 Ocak 2012 - 17:37:05
Pardus mu? Neden windows'a para verdikten sonra Pardus eklenmiş ki? Öğretmenler Pardus(linux) öğrensin diye mi? İnandırıcı geliyor mu size? Bana kalırsa tek sebebi milliyetçi duyguları sömürüp arka planda dönen işleri gizlemekten başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bir adımdan öte değil.

Ek olarak biz böyle bir proje yapıyoruz yarısında o olacak yarısında bu olacak tarzı söylemlerle windows'un fiyatını düşürmek için kullanılacak. İlerleyen günlerde görürüz..
özgürlük için

gufabe

#26
Alıntı yapılan: alorak - 15 Ocak 2012 - 17:28:18
Projenin sitesinde yanlışınız var. Doğrusu: http://fatihprojesi.meb.gov.tr/tr/index.php olacak.

Biliyorum, ''projenin sitesi'' ifadesi pek doğru olmadı. Resmi site gibi anlaşıldı. En iyisi o sitenin içindeki bir bağlantı olarak şuraya yönlendirmek sanırım. Bakalım şubat ayında eğitimciler de oraya yönlendirilecek mi?

Aynı projeyle ilgili başka bir başlıkta resmi sitenin bağlantısını çok geçirdiğimiz için (ben de dahil) hakkı yenilmiş sayılmaz.  ;)

Heisenberg

bu sistemin güvenliğini kim sağlayacak sınıfta kar topu oynayan öğrenci vs. bin türlü sıkıntı var okulların dandik elektirik tesisatı bu güzelim makinaları bozmayacak mı. bunların yerine her sınıfa bir projeksiyon bir tablet bir laptop yeterdi artardı ayrıca milli eğitimin yaşını başını almış hocaları/öğretmenleri pcnin start düğmesini bulamazken nasıl kullanacak bu karmaşık sistemi. ayrıca ve bu son yazdığım bilgisayar hocalarını çok sevindirecek onlara milli eğitimin çok ihtiyacı olacak gibi geliyor bana. ayriyetten pardus ne kardeşim kursana ubuntu.
ALLES WAR DIE SEKTE !

if

Alıntı yapılan: Heisenberg - 16 Ocak 2012 - 19:17:12
ayriyetten pardus ne kardeşim kursana ubuntu.

@Heisenberg, forumumuzda diğer dağıtımları hor gören cümlelere asla izin vermem. Pardus'u beğenmemenize karışmıyorum ama en azından insan bu iş için Pardus ile Ubuntu'nun birbirlerine olan artıları eksileri bir şekilde yazar, ve sonucunda bu verilere şu dağıtımın kullanılması daha uygundur der.

Heisenberg

if emeğe saygı duymak gerek katılıyorum. yanılıyorsan lütfen düzeltin şu gnu nun babası uzun saçlı sakallı bi bey amcamız vardı isim hafızam iyi değil hatırlayamadım yakın bi zamanda türkiyeye konferansa geldi gitmedim görmedim bilmiyorum ama orada sanırım şunu demiş "pardus bir özgür yazılım değildir" doğru mudur? eğer öyle ise bu işin piri böyle dedi ise benim beğenip beğenmemem bir şey ifade etmez. Peki neden pardus olmasın:

1. Ben şimdiye dek en son çıkanda dahil stabil bir pardus görmedim.
2. Deposu zayıf.
3. Donanım firmalar pekte ciddiye alıp driver hazırlamıyor sanırım.

her neyse bu böyle sürüp gider sende bana konuyu "sapıttırma" diye çıkışırsın. 1.2.3 tıp
ALLES WAR DIE SEKTE !

if

@Heisenberg, o ismini hatırlayamadığın adamın nazarında ubuntu'da özrgür değil.

1- İşletim sistemlerinin "stabilliğinin" nasıl ölçüldüğünü şu GNU/Linux dünyasında bilmeyen tek insan benim galiba. İşletim sisteminni "stabilliği" nedir?
2- Bu proje için deposunun geniş olup olmaması gerekmez. Kullanılacak donanım ve uygulamalar belli. Proje bazında eklenecek bir şey varsa eklenir zaten.
3- Hangi dağıtımı ciddiye alıp sürücü hazırlıyorlar?

"Sapıtma" kelimesini yazdığınız iletilere lâyık görüyorsanız diyeceğim bir şey yok ama bir yanlışı düzeltmek adına yazdığım iletileri "çıkışma" olarak değerlendiremezsiniz.


Heisenberg

@if evet orada yanlış yazdığım bir kelime var "saptırma" yazacağıma "sapıttırma" yazmışım yani şunu demeye çalıştım herhangi bir konuda, konu dönüp dolaşım şo oc iyi şu oc kötü dediği zaman biri; sizde genelde uyarırsınız ya hani konuyu"hangi dağıtım iyi şeklinde değerlendirmeyin" diye bende onu anlatmaya çalıştım bozuk imlamla.
ALLES WAR DIE SEKTE !

if


ubuntrust

Akıllı tahta konusunda bende birkaç şey eklemek isterim. Öncelikle eğitim fakültesinde bir öğretmen adayı olduğumu belirteyim. İsmi lazım değil üniversitemizin fatih projesi ve akıllı tahta konusunda birkaç senedir gayet ilgili olduğunu söyleyebilirim. Bu konuya yönelik dersler ve akıllı tahta kullanma imkanı bulabiliyoruz. Fakat şuan bilgi sahibi olduğum eğitim fakültelerinin çoğunda akıllı tahta eğitimi verilmemekte. Gencecik öğretmen adayları bu konuda bilgisiz kalmaktadır. Gel gelelim bizim teknolojiye önem veren üniversitemizde bile öğretim görevlileri Pardus'u geçtim Linux'un ne olduğunu dahi bilmemektedirler. Akıllı tahta eğitimleri Windows üzerinden verilmektedir. Bu proje hayata geçirilirken kullanılacak olan dediğiniz gibi sadece özel akıllı tahta programlarıdır. Bu programların ücretleri bile başlı başına bir problem iken üzerine bir de tutup Windows, ofis programları ve virüs programlarına para vermek bazı çevrelere çıkar sağlamaktan başka bir şey değildir. Şu ana kadar incelediğimiz akıllı tahta programlarının hepsinin Linux versiyonu da mevcuttur. Yani tutup da program uyumsuzluğu konusunda bir bahane de üretilemez. Eğer bu projenin maliyet açısından uygun olması isteniyorsa kesinlikle Linux kullanılmalı ve en azından her okulda bir öğretmene Linux konusunda çok iyi eğitim verilmelidir. Hangi dağıtımın daha uygun olacağı esasına da değinmek isterim. İncelediğim programlarda Linux versiyonu olarak genelde .deb paketleriyle karşılaştım. İlk olarak programlar kurulu gelse bile ihtiyaca göre çeşitlenmek zorundadır. Bunun için de kolaylıkla ulaşılabilir ve kurulabilir versiyonların bulunması gerekmektedir. Bu açıdan Ubuntu'yu Pardus'a göre bir adım önde görmekteyim. Fakat devlet politikası gereği eğer bir Linux dağıtımı seçilecekse bu kesilikle Pardus olacaktır. Herhangi bir sakıncası yoktur. Aksine Öğrenciler ulusal işletim sistemimizi öğrenme konusunda daha hevesli olacaktır.Son olarak eğer akıllı tahtalar iki işletim sistemi seçeneğiyle gelecek olursa bu Pardus'un kurulu olmasının bir anlamının kalmayacağını gösterir kendi açımdan. Çünkü öğretmen adaylarının neredeyse hiçbiri Linux bilmezken şuan öğretmenlik yapan orta yaşlarda kişilerden Linux kullanmasını beklemek hayalcilikten başka bir şey olamaz. Ayrıca eğer bu proje sadece Linux ile hayata geçerse bu öğretmenlerin ve özellikle eğitim gören milyonlarca öğrencinin genç yaşta Linuxla tanışması ve öğrenmesi demektir. Eğer verimli bir şekilde uygulanırsa projeden sonraki 5-10 yılı hayal bile edemiyorum. Linux dünyası, Pardus çok çok farklı yerlerde olacaktır. İnşallah bu projeyi Windows ile hayata geçirmezler çünkü bu gelecek açısından atılacak çok büyük bir adım olacaktır.

hasmetgulkokann

Arkadaşlar bu projeden bir şey çıkmaz. bilgisayardan anlayan( en azından ben öyle düşünüyorum) bir öğretmen olarak bu projenin pilot okulları geçeceğini düşünmüyorum. eğer geçerse çok yazık olur. bizim okulda tüm sınıflarda bilgisayar ve projeksiyon mevcut. tüm öğretmenlerde en azından açıp kapatmasını ve projeksiyonda bir şeyler göstermesini biliyor. ama ne yazık ki çok verimli olduğunu düşünmüyorum. bilgisayar projeksiyon akıllı tahta vs. bunlar araçtır ama maalesef bizde amaç haline gelmiş. halkımızda sınıflarda teknoloji olunca çocukları uçacak zannediyor.

confickerbelasi

#35
Pardus olursa daha iyi olur ya da Ubuntu olsun bunu da kullanmazlarsa artık bıraksınlar.

hatalar205

Alıntı yapılan: confickerbelasi - 30 Ocak 2012 - 18:28:14
Pardus olursa daha iyi olur ya da Ubuntu olsun bunu da kullanmazlarsa artık bıraksınlar.

Pardus ve Windows 7 yüklü geliyor. Yan okula kurulmaya başlamış.
________________________________________
It is all your fault. Yes, I advised you, but you did.
________________________________________

confickerbelasi

biraz mantıksız olmuş 7 varken kimse pardus kullanmaz özellikle hayatında hiç pardus görmemiş linux'u elektrikli soba sananlar.

Tomas

Alıntı yapılan: confickerbelasi - 30 Ocak 2012 - 19:56:21
biraz mantıksız olmuş 7 varken kimse pardus kullanmaz özellikle hayatında hiç pardus görmemiş linux'u elektrikli soba sananlar.

Linux elektrikli sobalara da kurulabilir. :)

yusuftrb

#39
Aslında konuşmak için biraz erken fakat, bir çok cevapta belirtildiği gibi kullanım yönünden Pardus'un zor olacağını düşünmüyorum, neticede işlev aynı, ayrıca genel kullanımda çok zor değil, mutlaka kullanım için bir çok sunum hazırlanmıştır.

Burada ürünleri kullanmaktan oluşacak sorunlardan ziyade, servis hizmetleri de sorun olabilir , bu servis hizmetini kimler verecek, garanti şartları ne olacak, ürünlerin kullanımı konusunda, ne kadar  hangi şartlar altında destek olacaklar, ben Microsoft'un bedava destek vereceğini hiç zannetmiyorum.

Ayrıca bunların maliyetinin yanında yıllık, ne kadar masraf yapacağı ? Elektrik bakım vs.

İşin birde sağlık yönü olacak, kablosuz cihazların insan sağlığı üzerindeki etkisi var, bunun ile ilgili bir makalede mevcut.

İncelemekte fayda var.   Bknz:http://www.niyazisaral.net/?p=1289


Çok yönlü düşünmek gerekiyor, zaten pilot uygulama aşamasında neyin ne olduğu ortaya çıkacaktır.

Ben , Kendim ve Ubuntum :o

:.İnsan, susturuluncaya kadar konuşmaktan ziyade adam gibi bir şey konuşuncaya kadar susmasını bilmelidir.:

maydin95

Şunu da belirtmek isterim ki "WİNDOWS OKULLARDAKİ BİLGİSAYARLAR VS: İÇİN PARA ALMIYOR" . MEB bunu bildiği için Windows'a açık yer bırakmış. Yoksa her bilgisayar için 100$ alsaydı Windows ile gelir miydi?
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

alquirel

Alıntı yapılan: maydin95 - 03 Şubat 2012 - 13:13:53
WINDOWS OKULLARDAKİ BİLGİSAYARLAR VS: İÇİN PARA ALMIYOR

Bu bilginin kaynağını merak ediyorum.

Tomas

Windows her okul için para almıyor mu diye ben kesin bir kaynak bilmiyorum ama üniversitelerin tüm bilgisayarlarına ve hatta çalışmaları için tüm öğrencilerin evine dahi ms'nin bir çok ürünü ücretsiz dağıtılıyor. Belki anlaşmalı üniveristeler bunun için bir miktar para veriyordur ama verilen bu para çok çok cüzi bir miktar. Bizim üniversiteden resmi olarak yaşıyorum bu durumu.

furkankalkan

Alıntı yapılan: Tomas - 03 Şubat 2012 - 14:31:52
Windows her okul için para almıyor mu diye ben kesin bir kaynak bilmiyorum ama üniversitelerin tüm bilgisayarlarına ve hatta çalışmaları için tüm öğrencilerin evine dahi ms'nin bir çok ürünü ücretsiz dağıtılıyor. Belki anlaşmalı üniveristeler bunun için bir miktar para veriyordur ama verilen bu para çok çok cüzi bir miktar. Bizim üniversiteden resmi olarak yaşıyorum bu durumu.

Anlaşmalı birkaç okul (daha doğrusu Üniversite) olsa da okulların hepsine bedava dağıtılmadığını 8.sınıfta bilgisayar labarotuvarındaki bilgisayarlara format atarken anladım.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

travego0403

Microsoftun okullara ve üniversitelere işletim sistemini bedava verip vermediğini bilmiyorum. Bedava verdiğinide pek düşünmüyorum. Düz mantık düşünürsek asıl pazarın okullar ve işyerleri olduğunu düşünebiliriz.

Eğer DreamSparktan bahsediyorsanız DreamSpark düşündüğünüz gibi bir şey değil. DreamSpark işletim sistemini değil bir kaç geliştirme ortamını öğrencilere temin edebilme şansı sunuyor. Visual Studio(Pro), MS SQL, Virtual PC gibi ürünleri dağıtıyor. Tabi bunuda alabilmek için üniversitenizin size vermiş olduğu mail adresi üye olduktan sonra bu programları indirebiliyorsunuz. Ama eğer Bilgisayar mühendisliği gibi bir bölümde okuyorsanız ve üniversitenizin de Microsoft ile anlaşması varsa bu durumda size Win7 lisansları dağıttığını duymuştum. Sadece duyum bunun hakkında bir bilgim yok. DreamSparktan yararlanarak Visual Studio'yu indirmişliğim var.
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

syoxn

Alıntı yapılan: alquirel - 03 Şubat 2012 - 13:16:54
Bu bilginin kaynağını merak ediyorum.

Akademik lisans diye bir olayı var ama yinede bedava değil...

Tomas

Türkiyde ms lisansı ile ne kadar çok veya az üniversite anlaşmalı bilmiyorum ama tüm dünyada düşünüldüğünde bu sayı aşırı yüksek.

@travego0403 biz ne yaparsak yapalım onların işletmeci mantığına erişemeyiz diyorum ben. Öyle olmasaydı zaten zirvede olamazlardı değilmi? MS ürünleri üniversitelerde kaçak kullanılamaz. Üniversite izin vermez. Şimdi ms paralı dağıtılırsa özellikle ilk başta vakıf üniversiteleri olmak üzere, diğer birçok (bu parayı vermek istemeyen ve eğitimhaneyi ticarethaneye dönüştürmek isteyen diğer üniversiteler...) ms ürünlerinin yerine ücretsiz alternatifleri tercih edecektir. Bu durumda öğrenciler hep o alternatifleri görecek ve belki linuxu bilmeyenler bile linuxla tanışacaktır. Ben eğitimlerde ellerinde ms lisansı olduğu için ms platformları üzerine ders veren üniversiteler biliyorum :) Neyse... Sonuç olarak herkes ms sql bilecek ki ilerde bu öğrenciler bu işlere yatkın olsun, bu işlerde çalışsın. Üstelik akademik lisans benim yukarıda söylediğim gibi emin değilim ama çok cüzide olsa bir miktar para veriliyor.

gufabe

#47
Konusu geçtiği için Microsoft SQL veya sanallaştırılmasında kullanılan Hyper-V'nin bulut teknolojisiyle büyüyen ''daha güçlü sunucular'' ihtiyacı karşısında düştüğü aczi gösteren bir bağlantı geçiyorum.

http://www.wired.com/cloudline/2012/02/microsoft-vows-to-fix-broken-code/


''Gelecek Microsoft'ta'' türünden tüccar replikleri ile de bir yere kadarmış demek ki...

http://www.yazarken.com/microsoft-hyper-v-ile-gucleniyor.html