Programlama dili konusunda kararsızlık....

Başlatan Unicode, 18 Ocak 2014 - 13:28:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Unicode

Merhaba arkadaşlar.

İyi derecede Python Programlama bilgisine sahibim lakin şöyle bir sorun varki biliyorsunuz günümüz teknolojisi.

Android ve İOS üstüne gidiyor.

Acaba Python ilemi yoksa JAVA ilemi yoluma devam etmeliyim.
Benim prensiplerim gereği azcık ondan biraz ondan istemiyorum 1 işi belirleyip dibine kadar o işte gitmek isterim.

Ben bu işi hobi olarak yapıyorum ama madem bu kadar uğraşıyorum dedim parada kazandırsın bari bu kadar çalışıyoruz hobi olmaktan çıksın istiyorum onun için ilerde veya günümüzde bana *bir şeyler kazandırıcak bir programlama dili tercihimdir.

Ben Python çalışıyorum ve yazıyorum.
Lakin JAVA'yamı başlasam sizlerinde bir görüşünü almak istedim.

ekremsenturk

Böyle bir soruyu başkalarına sorduğun zaman kafan daha çok karışır. Hiç bir zaman her kafadan ortak bir cevap çıkmaz. Yazı tur at, daha kolay çözüme ulaşırsın.

91011

Bence biraz daha araştır mesela Ruby ile .net , java ve ios uygulamaları geliştirebilirsin Ruby Rails ile web programlama da geliştirebilirsin.
Tanrı konuşmaz, şeytan fısıldar...

kodadiirem

ekremsenturk'e katılıyorum. Herkes tabii ki iyi niyeti ile tavsiyelerde bulunuyor fakat bir süre sonra bakıyorsun her şey çorba olmuş. Bence Python, C++, C#, Java, Ruby, Pascal hangi dil olursa olsun, bir tanesini sizin yaptığınız gibi derinlemesine öğrenin. Seçerken de hangi platformlarda üretilebiliyor/kullanılıyor, söz dizimi size uygun mu ona göre eleyin derim.
Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

sem

Arkadaşların dediğine katılıyorum, bir yerden sonra çorbaya dönecektir başlık... 

Çorbada benim de tuzum olsun diyecek olursam Java öneririm. Çünkü profesyonel olarak bu işi yapmak istiyorsanız Java ile tercih yapma şansınız daha yüksek olacaktır. Varsayılan olarak, desteklenecek şekilde Android ya da farklı mobil cihazlar için Java ME' yi tercih edebilirsiniz. Ya da yok mobil taraf yeterli artık bundan sonra masaüstü uygulamarına yönelmek istiyorum derseniz Java SE'ye yönelirsiniz. Ya da uçtan uca bir mobil uygulamayı kendim yazacağım, veri tabanı ile beraber her şeyini ben yapacağım derseniz de Java ve veri tabanı işlemlerini çok rahat bir şekilde halledebilirsiniz, SOAP ve REST servisleri (sunucu ile istemci mobil uygulamanızın haberleşmesi için gerekli olacak servisler için örnek sadece) çok kolaylıkla yazabilirsiniz. Ya da ben artık bu tarafta tamamım biraz da yeni heyecanlara atılayım derseniz Java EE (Oracle ADF de Java EE üzerine kuruludur ve iş alanı GSM firmaları, bankalar vs gibi büyük firmalarca geniştir, JSF 2.0) tarafına geçebilirsiniz.

Eminim ki Python'un da destekçileri vardır 3. parti kütüphaneler olarak. Bir çok arkadaş bu saydıklarımdan bir çok alternatif olarak Python kütüphanesi sunabilir sanıyorum forumda.

Fakat gerçekçi olacak olursak, bu alanda iş yapmak istiyorsanız, yani belirttiğiniz gibi Android kodlayacaksanız ben Python ile kodlıuyorum dediğinizde bir çok iş veren sıcak bakmayacaktır, diğer Android geliştiriciler gibi doğrudan Java bilginizi sorgulayacaklardır. Çünkü bir ekip çalışması olacaksa, ekipteki diğer kişiler gibi sizinde bu işi Java ile yapmanız istenecektir. Pratikte büyük ihtimalle bu sorun ile karşılacaksınız.

Fakat ben işe girmeden, kendi işimi yapacağım diyorsanız, hangisi ile rahat ve esnek çalışabiliyorsanız (ki esneklik konusunda da bence Java öne geçecektir çünkü Google tarafından desteklenen ve varsayılan geliştirme dili) hangisini istiyorsanız o dilde çalışınız derim...

İş girecekseniz kariyer sitelerinde bir iki araştırmanızı da öneririm, Python ile Android kodlayan birileri aranıyorsa işe girme şansınız da yüksek olabilir, bu alanda kendini geliştirenlerin sayısı da pek fazla olmayacaktır çünkü.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?