vista da mavi ekran hatası

Başlatan ulaş utku, 09 Ağustos 2008 - 04:06:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ulaş utku

Merhaba
Forumlarda arattım ama yakın bir şey bulamadım. Benim şöyle bir problemim var:

Yeni aldığım harddiske vista yı kurduktan sonra ubuntu yu kurdum  fakat ubuntu yu kurmadan önce sorunsuz çalışan vista kurduktan sonra mavi ekran hatası vermeye başladı ve önceden (eski harddiskimde xp ile kullanırken) yine sorunsuz çalışan ubuntuda takılmalar olmaya başladı. Mavi ekran hatasında minidump la ilgili bir şeyler yazıyor, shadow u kapamama rağmen vista mavi ekran vermeye devam ediyor.

Ubuntu gruptaki memorytest i de yaptım ama herhangibi bir sonuç ya da hata uyarısı dönmedi. Yabancı foruma da buraya da baktım ama sorunuma bir çözüm bulamadım ve ne yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Not: Eğer işinize yarayacaksa donanımla ilgili bilgiler: harddisk 500gb 32 önbellekli (bunda sıkıntı yoktur sanırım) yalnız ramler biraz karışık. Ramler toplamda 2gb fakat 2 tane 512lik corsair var ve 1 tane de 1 gblik kingston. Ramlerin yerlerini değiştirdim ama sorun devam ediyor. Bir de son olarak ramlerle ilgili şöyle bir durum var: corsairlerle kingston ın gecikme zamanları farklı. Corsairler 4-4-4-12 kingston ise 5-5-5-15 problem burda mıdır bilemiyorum (mhzlerinde bir sorun yok ama bütün ramler 667 mhz).

İlgilendiğiniz için teşekkürler.
'' bilinen ve bilinmeyen
   şeyler vardır.
   ve onların arasında -kapılar- ''
Jim Morrison

atomkarinca

Ubuntu vistaya birşey yapmaz. Bence sorunu yanlış yerde arıyorsunuz. Mavi ekran sorunu için sanıyorum microsoft a başvurmak zorundasınız.

FUBU

evet, ubuntu vistanın çalışmasını etkilemez.
ama madem donanımını yazmışsın sana şunu söyliyim.
emin olduğum birşey var. o da ram lerin markalarının farklı olması kesinlikle sıkıntı yapar.bilmiyorum senin bu sorun ondan mı kaynaklanıyor ama bu ramlerde veri yolu hızı falan farklı olabiliyor. ondan durup dururken bilgisayarın rest atması falan gibi şeyler görülebiliyor farklı marka ramlerle çalışan bilgisayarlarda.
+gecikme zamanları da farklıymış. yani bu sorun ramlerden kaynaklanmıyor olsa bile farklı marka ramler ileride canını sıkabilir. demedi deme..

izzetguntalaz

Şuna garanti verebilirim ki ram hızı ve gecikmesinin farklı olması sorun olmaz.

Bir sistemde farklı hızda ve farklı gecikmede ram ler çalışabilir.

Temel mantık: En yavaş olan ram in hızı kadar çalışırlar. Yani hızlı olan ram hızını düşürür.

Yani arkadaşın ram leri 667mhz ve 5555-16 daçalışırlar. (cas 4 olan ram e yazık olur tabiyki.)

Fakat burada şöyle bişey var ki: Anakart ta ram slotları renklidir. Renlendirilmesindeki amaç Dual channel ddr olayıdır. Bence buna dikkat et.

Ama win düzgün çalıştı demişsin. Benimde kafam karıştı. Mem testtende bişey çıkmamış olması...

Sanırım ram lerinde bir sorun yok.

Hata başka yerlerde aranmalı diyorum.

FUBU

benim gariban bir arkadaş vardı. bilgisayarı durup dururken rest atıp duruyordu.
o da hemen teknik serviste soluğu alıyordu. bu sorun yaklaşık 6 ay boyunca devam etti.
bu 6 süresince power supply, ekran kartı, dvd yazıcıyı bile değişti. (dvd yazarken mutlaka kapanıyordu bilgisayar çünkü.) sayısız kez format attı. ram hariç tüm donanımları değiştirdi. sonra birinin aklına ramlerin markasına bakmak geldi de bilgisayar öyle düzeldi. adamın ramleri farklıymış.

yine geçen gün başka bir arkadaşla mavi bilgisayar gittik. laptopa extra ram almak takmak için. ben arkadaşın 1 gb lık ramini takacaktım ram yuvalarımın birine. çünükü ddr leri uyuyordu. o da kendine 2 gb ram alacaktı. o şekilde gittik. o ramini aldı taktı ama ben onun ramini alamadım. çünkü orada bizi uyardılar bunu yapmamamız için. ddr si aynı olsa de markası modeli farklı 2 ram sıkıntı yapar dediler.

ama bilemiyorum. ben anlamam bu işlerden pek. benim bu konudaki bilgilerim sadece tecrube ve oradan buradan söylenen şeyler. belki de yanlıştır..

izzetguntalaz

@ FUBU

Haklısın bu şekil örnekler var tabiyki.

Farklı markaların birbiriyle uyumlu ram leride var uyumsuz olanları da var.
Bu biraz talih meselesi.

Olaya arkadaşın penceresindek baktığımda sanki ram değil gibi geldi.

Tabiyki teknik servise göstermesinde yarar var, hiç belli olmaz.

ulaş utku

Tekrar merhaba herkese,

Dün geceden beri windows un bu saçmalıklarıyla uğraşıyorum. Mecbur olmasam zaten hiç kurmazdım windows u. Fakat sizin dediğiniz gibi ben de ubuntu nun windows a ya da başka bir işletim sistemini zarar vereceğini sanmıyorum ama benim kafamı karıştıran ubuntuda da sorunların çıkmaya başlaması. Yaklaşık bir senedir kullanıyorum ubuntu yu ve eskiden xp ile kullanırken hiç olmamıştı bu sorunlar ve sanırım vista ile ilgili bir problem var.

Başka memorytest programlarıyla bugün ramleri terkrar denedim yine bir sorun çıkmadı. Eğer sadece vistada sorun olsa ubuntu eskisi gibi sorunsuz çalışsa önemsemeyecektim hiç ama ubuntu ya da zarar verdi. Şimdi ya eski harddiskime vista yı baştan kurup yenisinde ubuntu yu kullanmaya devam edicem ya da mecburen xpyi tekrar yükliycez. Yukarda da dediğim gibi işimle alakalı olarak mecbur olmasam şu windows u hayatta kurup başıma iş almazdım.

Microsoft un teknik desteğine attığım maile ise adamlar şöyle bir cevap verdi: service pack1 in güvenlik güncelleştirmelerini bekleyin. Oysa ben ingilizce olduğu için (bendeki vista türkçe) service pack 1 i bile yüklemedim.

Bu arada bu problemi belki düzeltir diye anakartın güncelleştirmelerini bile yaptım ama işe yaramadı tabii ki.
'' bilinen ve bilinmeyen
   şeyler vardır.
   ve onların arasında -kapılar- ''
Jim Morrison

MeBuNtU

Ben de bu sorununun ram la ilgili olduğunu sanıyorum.Linux çekirdeği tek ram la idare edebilir.Ama vista sorun çıkarır.Eğer ramlar uyumsuz ise bu sorunun çıkması büyük bir ihtimal.Çünki başıma böyle bir olay gelmişti.