[Çözüldü] dell inspiron 6400 ve wireless sorunu...

Başlatan sabian, 24 Haziran 2008 - 02:09:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sabian

arkadaşlar ben nerdeyse 4 defa ubuntu yükledim, sonra sildim yükledim sildim ama ubuntu varken Windovs kullanmak istemediğimden yeniden yüklemek zorunda kaldım ... yalnız bir sorunum var ve halen çözemedim. tüm yaptıklarım çözüm olamadı en son size danışayım dedim. Wireless bağlantısını nasıl kuracağım bir türlü ağa bağlanmıyor,ağı görmüyor internet bağlantısını sağlayamadığım için de ubuntunun diğer nimetlerinden de faydalanamıyorum... Lütfen yardım edin artık bir dakika bile Windows kullanmak istemiyorum :D yaşasın ubuntu ve özgür yazılım, kahrolsun tekelci Microsoft Windows :D bu arada ubuntu 8.04 yükledim. Acil cevap verirseniz sevinir ve bahtiyar olurum. Teşekkür ederim.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

heartsmagic

Kimseyi kahretmeye gerek yok.
Uygulamalar->Donatılar->Uçbirim
şu komutların çıktılarını buraya geç:

sudo lspci
sudo iwconfig
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

canyetim

arkadaşım bu model pc m var benim de.

yapman gereken sadece bu forumda olan boardcom için driver tanıtmayı aratıp tüm söylenenleri uygulamak.

heartsmagic

osiosborn

arkadasım bendede inspiron 6400 var. ubuntuyu(8.04 lts) ilk yüklediğimde benimkide görmüyordu. update yaptıktan sonra sorunsuz calısıyor. 8)

omerismail

arkadaşımın dell 6400 notebooku var. geçen gün format atıp bir bölümünü xp kurdum. diğer yarısına benim isteğimle  linuxmint kurdum. 8.10 ubuntu kuracaktım bendeki 64 bit olduğundan hazır mint kurdum. tanınmayan hiç bir donanımı olmadı sadece wirelles ilk önce çalışmadı. dell notebooklarda f2 tuşu wirelles ile ilgili ona bastım hemen ekrana bir donanım algıladığını sürücü kurmak istediğini yazdı. bende okey dedim. şu anda wirelles dahil her donanımı çalışıyor.
selamlar

zingaro

03:01.3 System peripheral: Ricoh Co Ltd xD-Picture Card Controller (rev 05)
0b:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4311 802.11b/g WLAN (rev 01)
ulas@ubuntu:~$ iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wmaster0  no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11bg  ESSID:"" 
          Mode:Managed  Frequency:2.412 GHz  Access Point: Not-Associated   
          Tx-Power=27 dBm   
          Retry min limit:7   RTS thr:off   Fragment thr=2352 B   
          Power Management:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

pan0      no wireless extensions.

eth1      no wireless extensions.

komutları yazdım bunlar cıktı wireless baglantısını nasıl yapıcam yardımcı olun lütfen tesekkür ederim

heartsmagic

Ağ yöneticisiyle olmuyor mu?
Eğer olmuyorsa forumda Wicd adında bir program tanıtımı var, onu deneyebilirsin.

zingaro

forumda bisey gördüm güncellestirme yoneticisini calıştırdım güncelleştirmeleri yukledi sonra driveri tanıdı yükledi ama ubuntu acılmadı bende sildim. daha conra tekrar yüklicem tesekkürler.

vld

merhaba arkadaşlar, Ubuntu 8.10 sürümünü bugün kurdum ve birkaç sorunumu forumda arama yaparak bulup çözdüm. benimde aynı modelde bir laptopum var, ancak wireless ışığı sürekli yanıp sönüyor, bağlantıda, hızda herhangibir sorun yok ama wireless ın aktif olduğunu gösteren ışık download yaparken yanıp yanıp sönüyor, bu normal mi? sizde de böyle oluyor mu? :)

heartsmagic

Bu ışığın yanması meselesi başka bir arkadaşta daha karşımıza çıkmıştı. Bana pek problem olur gibi gelmiyor ama her zaman söylediğim gibi emin değilim.

garafatma

ışığın yanıp sönmesi abimin laptopunda da var, download yaparken yanıp sönüyor özellikle, herhangi bir problem olmaz merak etme
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

sabian

Mesajı yazalı aylar olmuş ama ben sorunu çözmüştüm. Maalesf bağlantı olmadan kısıtlı sürücüleri kuramamıştım, ertesi sabah bi dükkandan 1 metre ethernet kablosu alıp internet bağlantısını kurduktan sonra sürücüyü sıkıntısız kurdum artık çalışıyor. Bir sıkıntısı yok. Aynı sorunla karşılaşan arkadaşlara tavsiyem ethernetle bağlıyken kurulum yapsınlar, olmadı sonrasında ethernete bağlayıp sürücülerini sorunsuz kursunlar. Böylesi hem daha basit hem sinir bozucu değil.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com