[Çözüldü] Grub'un başlangıçta görünmesini nasıl sağlarım?

Başlatan Polarity, 27 Nisan 2010 - 06:03:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Polarity

Arkadaşlar selamlar, şimdi ben başka bi arkadaşa Linux kurdum onun pcde aynı zamanda Win.de yüklüydü, şimdi bu Grub denilen arabirimle orda karşılaştım.
Benim pcde sadece tek sistem olarak Linux yüklü bu durumda Grub'un başlangıçta çıkmaması normalmidir? Yani açıkçası bende Grub denen şey yok. Arkadaşa kurduğum pcde grub arabiriminde değişik giriş seçeneklerine rastladım. Mesela Recovery Mod ve yanlış hatırlamıyorsam memory test gibi bişey daha vardı.
Forumda her yeri aradım fakat böyle bi durum yaşayan olmamış sanırım. Genelde sorunlar Win. formatlanınca vs. gibi tekrardan grub kurulumları üzerine.
Şimdi ben diyelimki recovery modda girmek istesem nasıl girerim grub olmadan. Synapticten grub şeklinde arattım, "grub-pc", "grub-common", "memtest86+" isminde paketler kurulu. Grub var sanırım pcde, başka bir OS olmadığı içinmi çıkmıyor yoksa benim sistemdemi bi hata vardır acaba? Yada Grubu nasıl açıp kapatabiliriz?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Nisan 2010 - 06:29:50

Bu arada arkadaşların yazdığı çeşitli yazıları okurken farkettim. Bende /boot/grub/ dizininin altında menu.list isimli dosya yok. Bunun anlamı varmı bilmiyorum, ek bilgi olarak bunuda yazayım dedim.
Kişi başına düşen insan sayısı her geçen gün azalıyor.

hitokiri

recovery menüye grub olmadan şu komutla
sudo shutdown now
/boot/grub/grub.cfg dir o zaman :)
genel altıundaki sabit başlıklara bakman aydınlatıcaktır seni :)

bytan

Aşağıdaki komutla dosyayı aç:

sudo gedit /etc/default/grub

Açılan dosyada şu satırı bulup:

Alıntı YapGRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0

Satırın başına # karakterini koy:

Alıntı Yap#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0

Dosyayı kaydedip kapatmadan önce GRUB_TIMEOUT değerine bir rakam atanmış olduğundan ve satırın başında # karakteri olmadığından emin ol. Örnek:

Alıntı YapGRUB_TIMEOUT=10
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Polarity

@hitokiri teşekkürler.

@bytan
dediğini yaptım grub hala çıkmıyor. hatta dosyanın o satırlarını direk yazayım buraya;
# If you change this file, run 'update-grub' afterwards to update
# /boot/grub/grub.cfg.

GRUB_DEFAULT=0
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
GRUB_TIMEOUT="10"
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
GRUB_CMDLINE_LINUX=""

bytan

GRUB_TIMEOUT değerini " işaretleri olmadan aşağıdaki gibi düzenleyerek durumu gözlemle:

Alıntı yapılan: bytan - 27 Nisan 2010 - 20:05:26
Alıntı YapGRUB_TIMEOUT=10

Şayet değişiklikten sonra yine işe yaramazsa, sistem açılınca aşağıdaki komutu yürüt:

sudo update-grub
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Polarity

Teşekkürler bytan, update-grub komutuyla oldu başlarken şuan çıkıyor teşekkürler. sanırım kapatmak istediğimiz zamanda "GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0" 'un başına koyduğumuz # işaretini kaldırıyoruz öylemi?

heartsmagic

@Polarity, aynen öyle. Ayrıca görünmeden kullanırken açılışta Shift tuşuna basılı tutarsan menüyü yine görürsün. Açılan ve çözülen benzer bir başlık: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,18366.0.html
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.