Ubuntu hakkında konuşmak ister misiniz?

Başlatan eren, 06 Kasım 2009 - 15:42:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ubuntu hakkında konuşmak ister misiniz?

Evet
32 (58.2%)
Hayır
6 (10.9%)
Konuya göre konuşurum
17 (30.9%)

Toplam Oy Verenler: 54

eren

Ubuntu Türkiye'ye çeşitli üniversitelerden, topluluklardan, tv kanallarından, öğrenci gruplarından seminer ve söyleşi teklifi geliyor. Bu teklifleri karşılayabilecek nitelikte olduğunuza inanıyorsanız Evet oyu verip konuya yorum yapabilirsiniz.

Genel konular;

* Ubuntu nedir?
* Ubuntu Türkiye ile ilgili genel bilgiler.
* Linux nedir?
* Neden Ubuntu?
* Ubuntu'nun belli başlı avantajları.
* Ubuntu ve Güvenlik.
* Ubuntu tanıtımı. (Görsek ve slayt ile olabilir.)

Ubuntu Türkiye bu konularda konuşmak isteyenlere gerekli teknik bilgiler konusunda ve sunumların hazırlanması konusunda yardımcı olacaktır.
Forumda açtığım eski konularla veya belgelerle ilgili yardım gerekiyorsa lütfen ilgili konunun altına yazın, mutlaka yardım edenler olacaktır. Forum dışı ortamlardan bana ulaşıp yardım isteyenlere maalesef yardım edemiyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.

aynshtein

Ubuntu hakkında sabaha kadar konuşabilirim aslında :) Ama topluluk önünde konuşmak başka birşey. Özellikle Windows'a rakip bir işletim sistemini anlatırken... Bilgisayarı Windows'la tanımış birine Linux'u anlatmak, ona evlatlık olduğunu anlatmaktan daha zor...
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

helluri

#2
@wiper
topluluk karşısında konuşmakla ilgili bir sıkıntım yok. iş yoğunluğum da bu aralar oldukça hafif..  Bu konuda yardımcı olmak isterim.

badhero

Topluluğu bilinçlendirmek için yeterli bilgi birikimine -henüz- sahip değilim. Ama yine de bir şeyler anlatarak insanları ikna edebilirim. İkna edemediğim birçok "cahil" insan olsa da böyle bir konuşmayı dinlemeye gelen insanlar "RPG" hastası olamaz herhalde.

kozanibo


ubuntuki lilith

ilk mesajı okumadan evet dedim ama elbette ki ön hazırlık yaptıktan sonra bir topluluk önünde keyifle ubuntu'yu anlatırım mesela geçen hafta sınıfın birinde çoğu kaçtığı için ubuntuyu anlattım öğrencilerime link verdim youtube'dan bakın çok güzel dedim heyecanlandılar ve bakmışlar:)
ama bahsedildiği gibi üniversite gibi yerlerde anlatamam çünkü yakında üniversite yok veya benzeri bir kurum ama ben mayıs gibi kendi kendime planlıyorum tüm sınıflarımda bir derste müfredat bittikten sonra ubuntu'yu tanıtacağım bilgisayar sınıfında benim görevim de bu olsun :)

foma

Herkes konuşmasına konuşur ama dinleyicilerden gelen bir soruya da cevap verilemezse ya da yarım yamalak cevap verilirse o zaman kötü bir etki bırakır. Özellikle üniversitelerde konuya tam anlamıyla hakim kişilerin sunum yapması gerekir. Bir de dinleyicilerin gözünden bakarsak, ben kendi konuşmama gitmezdim mesela. Bir şeyler başarmış ya da öncüsü olmuş kişilerin tecrübeleri ve düşünceleri dinlenebilir ama benden farksız insanların düşünceleri ve tecrübeleri bana bir şey katmaz diye düşünüyorum. Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım sonra.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

Tlepsh

Muğla Üniversitesinde akademisyen olarak çalışıyorum. Ubuntuya yeni başladım ama epey uzun zamandır kesintili olsada Linux kullanıyordum (Ubuntu ile artık sürekli hale getirdim). Üniversitemde ilgi olursa naçizane bildiklerimi anlatmak, Ubuntuyu tanıtmak isterim. Anlatma ve görsel hazırlamada sıkıntım yok, yer v.s. de organize edebilirim. içerik konusunda yardımlarınız olursa sevinirim.

Saygılar.

tip

Konu Ubuntu olunca kontrolümü kaybedip sabaha kadar konuşuyorum zaten..
2004 yılından beri Debiancıyım.. Şuan ise server makinalarım da dahil Ubuntudan başka sistem kullanmıyorum..
Faydam olacaksa insanlara tek tek anlattığım şeyleri topluluk karşısında anlatmayı çok isterim..

http://wow.trs.im En Muhteşem World of Warcraft deneyimi...

Sherlock Holmes